Petak, 17 Studeni 2023 18:24

Lampione u Vukovarskoj ulici zapalili članovi Gradskog odbora HDZ-a Požega i ŽO požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Gradski odbor HDZ-a grada Požege tradicionalno organizira veliko okupljanje u Vukovarskoj ulici i paljenja lampiona. Paljenje su predvodili predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega dr. sc. Borislav Miličević i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije Antonija Jozić. Nakon polaganja lampiona u Vukovarskoj ulici i kratke molitve, uputili su se do biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i tamo također zapalili lampione.

“Večeras tradicionalno u ovoj ulici koja s ponosom nosi ime Grada Heroja i pred bistom dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države, članovi Hrvatske demokratske zajednice s građanima svjedoče domoljublje. Polažući svijeće s molitvom na usnama, odajemo počast žrtvi Vukovara, žrtvi Škabrnje i žrtvi svih hrvatskih branitelja. Nadamo se kako ćemo na taj način prenijeti one temeljne vrijednosti na generacije koje dolaze, kako bi oni mogli graditi bolju i uspješniju Hrvatsku.“ – rekao je dr.sc. Borislav Miličević, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i zamjenik gradonačelnika Grada Požege.

“Okupili smo se danas u Vukovarskoj ulici, odnosno na križanju ulice dr. Franje Tuđmana i Vukovarske ulice u Požegi, jedno simbolično mjesto koje sažima povijest Hrvatske. Paljenjem lampiona i molitvom smo odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvi Vukovara i Žrtvi Škabrnje. Sutra ćemo se naravno pokloniti žrtvama u kolonama sjećanja, neki u Vukovaru, neki u Škabrnji. U jedinstvenoj koloni sjećanja, u koloni onakvoj kakvu Hrvatska, koja je teško i krvavo izborena devedesetih godina prošloga stoljeća, i zaslužuje. Pozivamo naravno sve građane da zapale svijeću večeras, ako ne mogu u Vukovarskoj ulici, onda neka ju zapale u svojim prozorima, da na taj način odaju počast svim žrtvama.“ – rekla je Antonija Jozić, predsjednica Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i županica Požeško-slavonske županije.