Subota, 22 Veljača 2014 15:00

Za Europski parlament dobit ću 100 tisuća glasova

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEŠTINU OBIŠLA PREDSJEDNICA HSP AS RUŽA TOMAŠIĆ  -

POŽEGA / KUZMICA – HSP dr. Ante Starčević je svugdje prisutan, na mnogo mjesta smo dio vlasti i obnašamo vlast, imamo i zastupnika u Saboru, tako da stranka koja je osnovana prije četiri godine dosta dobro stoji. Mi smo stranka koja ništa ne obećava, govorimo samo ono što radimo, to su ljudi primijetili i prihvatili, valorizirali i mi idemo dalje raditi, dokazivati da se politika može voditi u svemu – rekla je Ruža Tomašić, predsjednica HSP AS, za boravka u Požegi, kada se susrela s građanima Požege u pješačkoj zoni, s članovima na kavi pod Boltama, a u kraćem razgovoru se zadržala i s požeškim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem.
IMG 8832Kako uskoro dolaze i ponovno izbori za EU parlament pitali smo Ružu Tomašić što očekuje od novih izbora? – Ja ovaj puta očekujem da ću dobiti 100 tisuća glasova, prošle godine dobila sam 65 tisuća. Čisto jer sam pokazala i dokazala u EU parlament da branim i da sam branila interese RH, dakle ne zanima me ničije mišljenje iz Europske unije, zanima me mišljenje hrvatskog naroda i tu sam radi hrvatskog naroda. Mislim da je narod to shvatio i prihvatio i da će oni ukazati meni povjerenje – kaže Ruža Tomašić koja sigurno ostaje u koaliciji s HDZ-om za EU izbore, bez obzira što su mediji o tome pisali, ali naš zakon dozvoljava predizborne koalicije, a nije joj jasno zašto su se uhvatili baš nje kad su u koaliciji i SDP i HNS i IDS, koji nisu sa socijalistima u EU parlamentima nego sa liberalima.
HSP dr. Ante Starčević u gradu Kutjevu je imao jednog vijećnika u GV, a za slijedeće izbore koji će se održati 23. ožujka imat će ponovno svoje kandidate. – oni koji ne rade ništa četiri godine, onda se za izbore moraju posebno spremati. Ne mogu izaći pred narod nego moraju imati posebne pripreme. HSP AS radi četiri godine, iskazuje istinu i dokazuje se. Naši kandidati trebaju ljude samo podsjetiti na ono što smo i do sada radili i što zastupamo -  kaže Ruža Tomašić očekujući u Kutjevu bolje rezultate.
Izborni zbor za grad Pleternicu
U Kuzmici je Ruža Tomašić nazočila i Izbornom zboru HSP AS za područje grada Pleternice, kojemu je nazočilo stotinjak članova u dvorani NK Kuzmica. Komentirajući položaj Hrvatske u EU istakla je da se zapravo ne dobiva ništa, nego sve što se daje zapravo košta, te da u EU nije ništa besplatno. Pozvala je sve da svoj glas na EU izborima daju koaliciji HSP AS, HDZ, HSS, te drugim strankama desne orijentacije. Nije imala ni riječi hvale za Kukuriku koaliciju koja je gospodarski Hrvatsku dovela do samog dna i zapravo nas približava balkanskim integracijama kojih smo se jedva oslobodili uz velike žrtve.
Izbornom zboru nazočio je župan Alojz Tomašević, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, i dopredsjednik HSS-a Predrag Livak. Zbor je izabrao i čelnike koji će voditi pleternički ogranak starčevićanaca, Melitu Glavaš za predsjednicu, Stjepana Skoku i Matu Ostojića za dopredsjednike i Darka Puljašića za tajnika.