Srijeda, 07 Svibanj 2014 15:50

Iznijeli program „pobjedničke liste“

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KANDIDATI HDZ-a SA KOALICIJSKE LISTE PREDSTAVILI SE BIRAČIMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Pred velikim skupom članova HDZ-a i simpatizera u Restoranu Sara predstavili su se kandidati HDZ-a sa koalicijske liste za Europski parlament Andrej Plenković, Ivana Maletić i Željana Zovko. Tog dana onu su obišli cijelu Požeško-slavonsku županiju te održali susrete s biračima u Lipiku, Pakracu, Kutjevu i Pleternici. Skupu su nazočili predsjednik ŽO HDZ Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici Vinko Kasana, Davor Huška, Vedran Neferović, Josip Budimir i Antonija Jozić, načelnici općina Zdravko Mandić, Vlado Boban, Mile Pavičić i Ivica Kovačević, članovi županijskog, gradskih i općinskih organizacija HDZ-a te IMG 5259ostali članovi.
Kandidate je predstavi Franjo Lucić, ističući da je to „pobjednička lista“ koja će sigurno dobiti najviše mandata. Na njoj su ljudi koji su i do sada prepoznavali dobre strane članstva u Europskoj uniji i isticali načine korištenja sredstava iz EU fondova. – No zahvaljujući aktualnoj hrvatskoj Vlade koja svim svojim djelima pokazuje upravo suprotno, mi danas nemamo niti jednog natječaja u Hrvatskoj, mi do danas nismo povukli niti jedan euro iz fondova Europske unije – rekao je Lucić i konstatirao da ova Vlada mora otići.
Požeški gradonačelnik Vedran Neferović samo je podsjetio da je nesposobnost prošle gradske vlasti zatekao u gradu bez i jednog projekta prema EU, a da niti jedan euro nikada nije bio povučen iz europskih predpristupnih fondova. – Grad Požega tek sada poprima jednu novu gospodarsku orijentaciju, jer tek na nedavnoj sjednici donijeli smo Odluku o formiranju dvije gospodarske i poslovne zone. Dok gradovi i mjesta oko nas imaju svoje zone već odavno i zapošljavaju, mi tek krećemo. Mi smo povukli radikalne poteze i kroz novo osnovani Ured za europske integracije napravit ćemo projekte, za čiju smo izradu predvidjeli 2 milijuna kuna u gradskom proračunu. Moći ćemo riješiti neke kapitalne investicije koje ovaj grad godinama čeka.
IMG 5277Posebno oštro prema ovoj Vladi RH obratio se župan Alojz Tomašević i za to dobio najveći pljesak okupljenih. Ponovno je pitao da li Požeško-slavonska županija živi u Hrvatskoj i zašto joj se stalno zaustavljaju projekti, no izrazio je i nadu da neće dugo, jer će se ova Vlada smijeniti uskoro i više nikada neće doći na vlast. – Nisu vjerovali da ćemo mi prošle godine napraviti promjene u gradu Požegi, sada smo pobijedili i u gradu Kutjevu, mi smo to napravili i sada je u svim gradovima, svim općinama osim Čaglina i u županiji na vlasti HDZ. Pitaju me da li u vašem gradu ima još SDP-a, vjerujte ja neznam, mislim da nema. Požeško-slavonska županija, njene općine i gradovi pripremili su projekata za gotovo milijardu i pol kuna za EU fondove i razviti ćemo ovu našu prelijepu županiju – zaključio je župan Tomašević, navodeći da se upravo izrađuje strategija razvoja županije do 2020 godine.