Petak, 02 Ožujak 2012 11:37

Branitelji nisu i neće biti zaboravljeni

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

DEMOKRŠĆANI PLETERNICE DVADESET GODINA  ORGANIZIRAJU OKUPLJANJE RODBINE I PRIJATELJA POGINULIH BRANITELJA  -

PLETERNICA - Dvadesetu godinu zaredom na poziv demokršćana Pleternice okupili su se rodbina i prijatelji kako bi se prisjetili poginulih hrvatskih branitelja s pleterničkog područja, te im odali počast. Nakon polaganja vijenaca na spomen obilježje u župnoj crkvi sv. Nikole je služena sveta misa zadušnica.

BRANITELJI_PLETERNICA01- Želimo se danas spomenuti svih onih koji su prije 20 godina položili svoje živote za našu slobodu. Pozdravljam posebno roditelje i one najbliže naših poginulih i želim zajedno s njima, s njihovim osjećajima, povjeriti njihove preminule Bogu živom, Isusu

Kristu pobjedniku nad smrću da u njemu, u njegovoj pobjedi nad smrću svi oni nađu svoju pobjedu, svoju sudbinu i smisao - rekao je na početku mise požeški biskup Antun Škvorčević.

BRANITELJI_PLETERNICA02Po završetku misnog slavlja rodbina i prijatelji nastavili su druženje i tom prilikom su ih u ime organizatora pozdravili Marko Vidakušić i Ivo Jagustin. Zahvalili su svima koji su im dvadeset godina pomagali u organizaciji okupljanja i svete mise za poginule branitelje te su najavili kako će se ubuduće toga prihvatiti grad Pleternica i udruga koja okuplja branitelje. General Alojz Tomašević je podsjetio kako branitelji na početku rata nisu tražili ništa osim puške i krunice te se zahvalio svima koji proteklih godina nisu zaboravili poginule. - Svojim dolaskom na misu i ovo okupljanje zahvaljujemo ljudima koji su za našu slobodu dali svoje živote a ujedno dajemo i obećanje kako ih nećemo zaboraviti. Grad Pleternica namjerava stoga uraditi spomen sobu posvećenu poginulim braniteljima a nadam se kako ćemo uspjeti napraviti i prigodnu monografiju – istakao je gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić.

BRANITELJI_PLETERNICA03Svetoj misi i okupljanju rodbine poginulih branitelja nazočili su i demokršćani iz Zagreba Mijo Mendeš i Ante Solić, župan Marijan Aladrović, zapovjednik požeške vojarne Ivica Pejaković, predsjednik pleterničke UDVDR Zvonko Polić i predsjednik Udruge specijalne policije Trenk Željko Grgić.

U dvorani sv. Valentina u sklopu pleterničke crkve bila je postavljena izložba "Pleternički branitelji u Domovinskom ratu".     (v.m.)