Nedjelja, 26 Listopad 2014 10:36

Ključ gospodarskog oporavka drže poduzetnici

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAJEDNIČKA SJEDNICA ODBORA ZA GOSPODARSTVO, PODUZETNIŠTVO, OBRT I FINANCIJE HDZ-a  -

 POŽEGA – U Županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana je zajednička sjednica HDZ-ovih Odbora za poduzetništvo i obrt, Odbora za financije i Odbora za gospodarstvo HDZ-a sa čelništvom županijskog HDZ-a i poduzetnicima s područja županije. IMG 3395– Danas u Požeško-slavonskoj županiji ćemo osnovati zajednicu poduzetnika HDZ-a županije, u koju uključujemo ne samo poduzetnike članove nego i ostale poduzetnike. Želimo stvoriti preduvjete da sutra kada budemo na vlasti gospodarstvo bolje funkcionira, daleko bolje nego što je to danas. Svjedoci smo da ova aktualna vlada ne vodi dobro gospodarstvo – rekao je Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a Požeško-slavonskog.

 - Ključ našeg gospodarskog oporavka, izlaska iz krize, novog zapošljavanja drže poduzetnici, privatni sektor. Država mora biti ta koja će stvarati uvjete, poreznim rasterećenjima, reformom javne administracije i stvaranja uvjeta poduzetnicima za otvaranje radnih mjesta. Ključni hrvatski problem je nezaposlenost i odlazak mladih iz zemlje trbuhom za kruhom. Već tri godine ponavljamo da aktualna Vlada radi upravo suprotno od ovoga što mi kroz četiri stupa našeg zagovaramo. To je IMG 3406porezno rasterećenje gospodarstva i hrvatskih građana, podrška srednjim i malim poduzetnicima, reforma javnog sektora i administracije i pokretanje većih investicija ne samo u infrastrukturi – rekao je Ivan Domagoj Milošević, koordinator odbora HDZ-a, koji ističe da su im važna i pitanja okupljenih gospodarstvenika i razmijeniti iskustvo s njima, te ponovno pridobiti ono što je razoreno u protekle tri godine, a to je povjerenje hrvatskih građana i gospodarstvenika u vlastitu državu. Milošević je istakao da je HDZ protiv monetizacije hrvatskih autocesta, a posebno stoga što nije ispitana i neka druga varijanta rješavanja tog problema.

 - Siguran sam da uz gospodarstvenike koji su ovdje pozvani koji mogu dati svoja razmišljanja i promišljanja kako dalje, možemo dobiti odgovore što spremiti za dalje, kako pokrenuti gospodarstvo. IMG 3412Za sada vidimo da nije dobro i bio bih sretan da nam tako dođu i predstavnici ministarstva i iznesu svoje programe za razvoj i progres, no to se još nije dogodilo. Županija je riješila dozvole i gradnja bazenskog kompleksa i hotela u Velikoj može ići, a svu pomoć dajemo i projektu gradnje nove staklane u Lipiku koja bi zapošljavala 800 radnika. U funkciji razvoja županije svakako su i projekti navodnjavanja i brzih cesta koje mi potičemo – istakao je župan Alojz Tomašević koji očekuje i potporu županiji od Ministarstva financija.

 

  

IMG 3394IMG 3414