Nedjelja, 30 Studeni 2014 10:53

Potičemo konstruktivan rad u Gradskom vijeću

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

REDOVNA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA GO HNS POŽEGA  -

 POŽEGA - Požeški HNS-ovci održali su svoju redovitu Godišnju izvještajnu skupštinu, na kojoj su prezentirana sva događanja i aktivnosti ove godine. – Podružnica HNS-a Požega je ponovno nakon 12 godina dobila svog vijećnika u Gradskom vijeću, gdje naša vijećnica sudjeluje u radu, ukazuje na IMG 7739propuste i aktivnosti koje treba poduzeti da bi građanima ovog grada bilo bolje. Posebno se razgovaralo o spomeničkoj renti, podizanju nadstrešnica na autobusnim stajalištima, predlagali da se organizira prijevoz sve školske djece, bez obzira na mjesto stanovanja, ukazivali na povrede poslovnika u radu Gradskog vijeća, ukazivali na možda loše odluke gradske vlasti da dječji vrtić preseli na Varelovac, a da se izgubi vrtić u centru grada – rekao je Damir Kovačević, predsjednik GO HNS-a Požega.

 Požeški HNS-ovci su zadovoljni što su sve svoje prijedloge uvijek temeljili i na zakonskim rješenjima. – Zapravo smo nekoliko puta prisilili gradsku vlast da se drži zakona i da mora promijeniti donesene odluke. Upravo to smo i proveli putem naše vijećnice u Gradskom vijeću. To što smo u koaliciji s SDP-om nije otežavajuća okolnost, jer imamo uvid u rad gradskih vlasti i dati svoje prijedloge i kritike, što je svakako dobro – dodaje Kovačević.

 Dobrom i korektnom suradnjom nazvala je i vijećnica Tamara Puač suradnju s SDP-om, jer je smatra dobar sastav vijećnika SDP-a, jer je svatko dovoljno dobar u svom segmentu, što donosi bolje odgovore i prikaz na radu u sjednicama vijeća.

IMG 7741– Teško nam je dati neke konkretne prijedloge, jer ti konkretni prijedlozi od strane vladajućih uopće nisu konkretni, ali borimo se i sada već dobivamo vrijeme za postavljanje pitanja na aktualnom satu. Kako mi je to prvi mandat, sada mi je već lakše, no teško je kad dobiješ materijale i nemaš vremena za proučiti ih – rekla je vijećnica Puač, koja je prokomentirala i predsjednika Gradskog vijeća Ninu Smolčića, sa nezavisne liste. – On je svoju ličnost izgradio prošle četiri godine stalnim ispadima, prijedlozima i stavovima. Sada je malo zaboravio na demokraciju i toleranciju i misli da će svojom vikom i galamom i dalje imati svoje glasače ili da se tako treba ponašati predsjednik. Zaboravio je da je sam donio odluku prije o načinu kako se trebaju ponašati vijećnici i kako zaštititi dignitet vijećnika. On je definitivno na zadnjoj sjednici dignitet promašio sa svime, jer je nama uslijed rasprave, unatoč našem javljanju i podignutim rukama prekinuo raspravu. Uskratio nam je raspravu, to nije bio način i mi smo napustili sjednicu.