Utorak, 02 Prosinac 2014 22:18

Nesposobni i zalutali turista u ovom gradu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

GRADONAČELNIK VEDRAN NEFEROVIĆ ŽALI ZBOG IZREČENIH LAŽI PREDSJEDNIKA HDSSB-a  -

 POŽEGA – Žao mi je što su građani Požege i članovi HDSSB-a totalno prevareni i slagani od strane jednog nesposobnog i neupućenog čovjeka koji se ponaša kao zalutali turista, uopće nezna gdje živi i što se u ovom gradu dešava – vrlo oštro je odgovorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, te dodao – Da masa plaća se povećava, ali u materijalima točno piše i zašto. Rashod za zaposlene veći su za 2,33 milijuna kuna radi zapošljavanja kroz projekte EU. Grad Požega provodi projekt „Petica za dvoje“ asistenata u nastavi. Ta sredstva dolaze iz europskog socijalnog fonda i isplaćuju se plaće za 33 zaposlena asistenata u nastavi. Kako su prijavljena još dva projekta zaposlit će se osobe s invaliditetom i još četiri osobe. Ovime Đurović pokazuje da je smišljeno i ciljano obmanuo požešku javnost i doista neznam što mu je to trebalo.

 Povjerenstvo za provedbu natječaja za najam gradskih prostora radi normalno i u roku 15 dana će obaviti sve potrebne radnje i oko potpisivanja ugovora i ostalih radnji, pa se gradonačelnik Neferović čudi i ovoj drugoj laži saborskog zastupnika Đurovića.

 Izračuni za klizalište koje Đurović spominje su netočni i u stilu općeg klizanja, kaže Neferović.

- Gradski proračun je ostao osakaćen za 4 milijuna kuna koji su otklizali negdje odlukom Vlade RH i mogućnosti za određene programe su smanjene. Čudi me i kakva je to komunikacija među članovima HDSSB-a, kada je njihov član u Nadzornom odboru Tekije, a Đurović barata sa brojkom od 500 zaposlenika u Tekiji i Komunalcu. Ta informacija od jednog saborskog zastupnika govori da je on samo turista koji je zalutao koji ni nezna koliko gradska poduzeća imaju zaposlenih. Obje tvrtke imaju ukupno 198 zaposlenika – istakao je Neferović.

Prokomentirao je i da je ljudima u gradu Požegi dosta već i zastupnika SDP-a i Đurovića, njihovih prevara, njihovih tiskovnih i obmana. Ljudi ta tumačenja događanja više ne žele slušati, jer se oni ne razumiju ni u zakon o školstvu, nalaze inspekcija i rješenja. Kad se saborskom zastupniku nešto „ne sviđa“ onda su za to krive ravnateljice – dodaje Neferović i smatra da nitko ne vrši nikakvo nasilje, a sve svoje prijedloge iz populacijske politike mogao je dostaviti kao prijedloge za proračun.

- Pismene prijedloge na proračun nikada Đurović nije donio, kao što nije razumio nalaz Revizije koja je stavila uvjetni nalaz na događanja oko Baške iz 2011. godine, kada taj objekt nije uveden u knjige grada, a tada je neka druga vlast vodila ovaj grad. To su pitanja za neke druge ljude, a ne za današnjeg gradonačelnika - zaključuje Neferović.