Srijeda, 04 Veljača 2015 12:16

Bivši načelnik ponovno će pokušati dobiti izbore

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREOKRET HNS-a U OPĆINI ČAGLIN A STRANKU VODI IVAN ĐURINA -

ČAGLIN - Potpuni preokret u HNS-u se dogodio i kada je u pitanju općina Čaglin, pa je sada zapravo pitanje zašto je došlo do rušenja načelnika Ivana Đurine od samih HNS-ovaca iz Čaglinskog ogranka i njegovo izbacivanje iz stranke. Da je imao podršku HNS-a vjerojatno bi jedan glas dao i HDZ kao i dva puta do sada i podržao proračun zbog neizazivanja novih izbora. Ovako zbog stranačkih previranja proračun koji je predložio Ivan Đurina nije prihvaćen, i općina sada ima povjerenika Vlade RH.

- Odlukom predsjedništva HNS-a zbog određenih aktivnosti koje su se kosile sa Statutom HNS Podružnica Čaglin je raspušten 13. siječnja. Podružnica si je uzela za pravo da provodi određene aktivnosti i rješavati pitanja. Ivan Đurina je imenovan za povjerenika stranke Podružnice Čaglin. On će formirati novu stranku s izabranim rukovodstvom – istakao je Ivica Mandić, a dosadašnji predsjednik Podružnice Garc je suspendiran. Mandić je mišljenja da će HNS ponovno dobiti svog načelnika u Čaglinu.

Punu podršku predsjedništva HNS-a sada ima Ivan Đurina, koji je zbog stranačkih previranja izgubio mjesto načelnika općine na kojemu je bio četiri mandata. Sada će na novim izvanrednim izborima ponovno pokušati sa svojim i HNS-ovim programom zadobiti povjerenje birača, no to će ovog momenta biti daleko teže nego na redovnim izborima. – Žao mi je što je u javnosti izašla percepcija da mene članovi HNS-a nisu podržali,a evo i to je sada dokazano. Određeni ljudi koji su se smatrali da mogu nešto određivati to nisu odradili na dobar način. Mislim da će budućnost pokazati da će HNS biti u Čaglinu jedna značajna politička opcija koja će dobiti načelnika. Nas vodi i dalje projekt poduzetničkog inkubatora na ekološkom principu koji će dovesti do toga da zaposlimo mlade ljude. Resurse imamo, zemljište imamo a sve treba samo stati u funkciju da naši OPG proizvode ekološki hranu za koje ima tržišta u Hrvatskoj i Europskoj uniji – rekao je dosadašnji načelnik Ivan Đurina koji dodaje da su spremni za dogovaranje i stvaranje koalicije srodnih stranaka.

Tekst/Foto: Vladimir Protić