Utorak, 02 Lipanj 2015 17:20

Ispitati političku trgovinu u gradu Požegi

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GO SDP POŽEGA OSVRNUO SE NA GOSPODARSKE POKAZATELJE U RH -

POŽEGA – Gradski odbor SDP Požege održao je tiskovnu konferenciju ističući gospodarske pokazatelje ove Vlade RH. O tim pokazateljima govorio je član GO Bruno Horvat. – Vlada RH čini sve da građani što prije osjete efekte pojačane gospodarske aktivnosti, generiranje novih radnih mjesta i smanjivanje nezaposlenosti Hrvatska je i formalno izašla iz recesije što pokazuje gospodarski rast u dva uzastopna kvartala BDP od 0,5 posto. Pojedinačni podaci za travnja daju optimizam da će se u tom trendu i nastaviti. Gospodarski oporavak napravljen je i u segmentu investicija. Prvi puta u 6 godina krize industrijska proizvodnja narasla je za 1,1%. Izvoz u prvom kvartalu 2015. godine porastao je za 7,5%, po čemu je Hrvatska treća zemlja u Europi po rastu izvoza. Otvoreno je i 50 tisuća novih radnih mjesta – istakao je Horvat napominjući da sve te pozitivne trendove sigurno osjete i građani Požege i Požeško-slavonske županije.

- Na žalost ovaj pozitivan gospodarski rast u RH prati politička trgovina u gradu Požegi. Slučaj bivšeg vukovarskog gradonačelnika Sabe podsjeća tome, ali je razlika što je tvrdnje iz navedenih kaznenih prijava požeški gradonačelnik Neferović i realizirao, što je i gore od Sabinog slučaja. Vjerujemo da će institucije pravne države rasvijetliti sve navedene događaje u interesu grada Požege.

Član GO SDP-a Ivan Vlahović osvrnuo se na temu vatrogastva koje je proteklih dana pretrpjelo štetu povodom nekih napisa u medijima. – Vatrogastvo je kroz medije dovedeno na rub srama kao nepoželjni trošak novca iz gradskog Proračuna kao da ne postoji svrha te djelatnosti – rekao je Vlahović, a kako je u daljnjem obrazlaganju apostrofirao samo jedan portal u gradu Požegi i njegove članke s kojima se ne slaže, tjednik Kronika požeško-slavonska ne ide u dalju raspravu po pitanju vatrogastva.

Gradonačelnik Neferović - to je jedna mrtva opcija u Požegi koja se želi reanimirati ovakvim sitnim ispadima

To im neće pomoći da se u ovom gradu Požegi ponovno vrate na vlast. SDP je jedna politička opcija sa svojim čelništvom ovdje koja pokušava saživjeti s ovakvim ispadima, interpretiranjem laži plasiranjem dezinformacija. To su jutros dva besposlena tipa u gradu, kao što predsjednik Milanović kaže gnjavatori SDP-a. Neznam što je to trgovina, imamo nekoliko trgovačkih lanaca u Požegi, a ja ne radim niti u jednom. IIMG 7421 grad Požegu i gradske tvrtke u posljednje dvije godine obišle su sve državne revizije, a retroaktivno se plaćaju kazne za rad iz 2009. godine. Nema u izvješćima o nepravilnostima nigdje 2013. i 2014. god. od kada smo mi na vlasti. Ima tu likova s požeških terasa koji takvim stvarima žele izazvati medijsku pažnju za sebe, no to mene ne zanima.

 

 

Tekst/foto: Vladimir Protić