Utorak, 15 Rujan 2015 13:50

„Divlji zapad na djelu“

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SDP GRADA POŽEGA PROZVAO GRADSKU VLAST ZA KRŠENJE ZAKONA -

 POŽEGA – Tiskovnu konferenciju pod nazivom „Divlji zapad na djelu“ sazvalo je rukovodstvo GO SDP-a Požega, na kojoj su naveli niz kršenja zakonskih propisa koji pripisuju gradskoj vlasti grada Požega. Prije svega, predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko obrušio se na micanje spomenika dr. Andriji Štamparu. – Micanje biste s javne površine dr. Andrije Štampara mogu raditi samo vandali, a čuli smo da namjeravaju i bistu dr. Franje Tuđmana maknuti s javne površine i zatvoriti ga u Kanižlićevu broj 5 (sjedište HDZ-a) – istakao je Ronko, dodajući da je on za svoga mandata postavio 16 spomenika, a ova vlast niti jedan.

Vicko Njavro postavio je pitanje rušenja topola i otuđenja drvne mase iz parka uz Orljavu. – Uz nasip rijeke Orljave porušeno je deset stoljetnih topola, a to je učinila gradska uprava i povjerenstvo za hortikulturu i zelene površine. Parcele uz vodotoke su u vlasništvu RH, pa i drvna masa je državno vlasništvo kojima upravljaju Hrvatske šume. Oni koji upravljaju našim gradom ne prežu samo rušiti nego i otuđiti na način da joj se gubi svaki trag, a riječ je o 50 m3 topolovih trupaca. Za više od jednog kubika otuđenog drveta ide se i nekoliko mjeseci iza brave, pa se moramo pitati živimo li mi stvarno na divljem zapadu – kaže Njavro koji poziva inspekcije i policiju da odrade svoj posao.

Tamara Puač, gradska vijećnica iz redova HNS-a istakla je neke radove koji su napravljeni bez građevinskih dozvola, za koje su ovih dana građevinske inspekcije izdale rješenja o uklanjanju čime je gradski proračun pretrpio nekoliko stotina tisuća kuna štete. – Nesretna sam što nažalost opet moram reći da smo bili u pravu. Kada nas je zanimalo kako se radi parking bez građevinske dozvole bili smo smiješni. Bili smo antiprotivni mladoj i nadasve stručnoj ekipi koja vodi grad. Samo smo se zalagali za legitimitet u korištenju proračunskog novca – istakla je Puač, navodeći da se po rješenju građevinskog inspektora moraju ukloniti uređena parkirališta ispred Gradske kuglane i ispred Rekreacijskog centra jer nisu ishođene potrebne građevne dozvole. Ta inspekcijska rješenja aktualna gradska vlast skriva kao zmija noge. Šteta za gradski proračun je velika jer je gradu Požega naređeno da uklone izgrađena parkirališta, a ako to ne uklone da će se uklanjanje napraviti o trošku grada Požege.

Tekst/foto: Vladimir Protić