Četvrtak, 17 Svibanj 2012 14:04

Zadovoljni rezultatima na izborima za vijeća mjesnih odbora

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POŽEŠKO-SLAVONSKOG HDSSB-a  -

POŽEGA - Nedavno održani izbori za vijeća mjesnih odbora gradova Kutjeva i Požege na najbolji su način pokazali da Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje zauzima sve važniju ulogu na političkoj sceni Požeško-slavonske županije. Prije četiri godine ova stranka u Požegi nije imala niti jedno vijećničko mjesto, dok danas u 36 mjesnih odbora ima čak 18 vijećničkih  mandata. Još bolji su rezultati postignuti na području grada Kutjeva gdje su izbori za mjesne odbore održani prošle nedjelje. HDSSB  je ukupno osvojio  37 vijećničkih mandata te apsolutnu većinu ima u čak osam mjesnih odbora. Rekao je to danas na konferenciji za novinare Miro Rašić županijski tajnik HDSSB-a na održanoj konferenciji za novinare dodajući kako su ovi izbori ujedno i novi vjetar u leđa HDSSB-u koji još bolje rezultate očekuje na predstojećim lokalnim izborima.

Kako na području grada Kutjeva ima nekoliko mjesnih odbora u kojima će glas HDSSB-a dati prevagu bilo HDZ-u ili SDP-a  prema riječima Dražena Đurovića, predsjednika  županijske organizacije i saborskog zastupnika, stav je da ova stranka poštuje volju birača  te će omogućiti formiranje mjesnih odbora dajući svoj glas onoj stranci koja je na izborima za mjesne odbore osvojila i najviše glasova.

Đurović također smatr  da će mjesni odbori moći dobro funkcionirati tek nakon lokalnih izbora i formiranja nove gradske vlasti u Požegi. Po njemu i ovi su izbori pokazali da grad Požega ima previše mjesnih odbora. Grad Osijek usporedio je ima svega 30-ak odbora a Požega čak 36. Za tako velikim brojem mjesnih odbora dodao je nema potrebe. Dobri su  rezultati rekao je  to danas na konferenciji za novinare Miro Rašić i novi vjetar u leđa HDSSB-u koji još bolje rezultate očekuje na predstojećim lokalnim izborima.

V. Rebrina