Utorak, 22 Listopad 2019 14:49

Grad Požega povećao broj i iznos stipendija te iznos naknada za novorođenu djecu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Grad Požega povećao je iznos i broj stipendija za studente, kao i za darovite učenike srednjih škola, a u izradi je i odluka o povećanju naknade za novorođenu djecu na području Grada Požege koje je danas na konferenciji za novinare predstavio gradonačelnik Darko Puljašić.

Tako će od 1. siječnja 2020., prema odluci gradonačelnika Grada Požege, studenti dobivati 1000 kuna, a učenici 500 kuna mjesečno. Povećan je i broj stipendija pa će se tako dosadašnjim stipendistima Grada Požege, njh trideset i troje, pridružiti 20 novih studenata, a bit će dodijeljeno i 5 izvanrednih studentskih stipendija te 3 redovite i jedna izvanredna stipendija za darovite učenike. U gradskom se proračunu za tu namjenu u idućoj godini planira 600.000 kuna, što ja za 250.000 kuna više u odnosu na ovu godinu. (Više možete pročitati ovdje).

- Promišljajući o proračunu i većem priljevu sredstava zbog rasterećenja i fiskalnog izravnavanja koje nam je Vlada RH omogućila, smatrali smo da dio toga novca moramo usmjeriti u one koji su najvažniji, a to su mladi našega grada. Stoga smo se odlučili za povećanje stipendija za studente, kao i za darovite učenike. Studenti i daroviti učenici su deficitarnih zanimanja, na njih računamo da će nam pomoći kako bi u ovom gradu zajedničkim naporima ostvarili napredak koji moguć samo kroz znanje, školovanje i ulaganje u mlade. – poručio je gradonačelnik Puljašić te dodao kako Grad Požega ulaže i u mlade obitelji, a u skladu s tim je i odluka o povećanju naknada za novorođene bebe na području Grada.

- Odlučili smo kako ćemo od 1. siječnja 2020. za prvo dijete dati 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna, za četvrto 5000 kuna i tako dalje. Nadamo se da će i ovo biti mjera koja pokazuje da Grad Požega prepoznaje potrebe te želi i tako promijeniti demografske trendove te dati podršku mladim obiteljima. Jer, djeca su naša budućnost i jamstvo da će ovaj grad živjeti i razvijati se,” rekao je gradonačelnik Puljašić.