Četvrtak, 02 Siječanj 2020 10:35

Nova 2020. godina bit će godina velikih projekata i brige za svakog stanovnika županije

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

TRADICIONALNI DORUČAK SA POŽEŠKO-SLAVONSKIM ŽUPANOM ALOJZOM TOMAŠEVIĆEM  -

POŽEGA – Već tradicionalno sedmu godinu za redom dok obnaša dužnost požeško-slavonskog župana, Alojz Tomašević organizira odmah nakon božićnih blagdana doručak s novinarima i djelatnicima medija. Vrijeme je to i pregleda učinjenog, analize završenih projekata, dogovora oko budućeg rada i vrijeme darivanja. Tako su se u Restoranu Hotela Grgin dol okupile redakcije tri radija, četiri portala i tjednika Kronika požeško-slavonska. Uz župana Tomaševića nazočili su i njegovi zamjenici Željko Jakopović i Vedran Neferović.

Uz čestitke za blagdane i nadolazeću Novu 2020. godinu, župan Tomašević izrazio je i svoje zadovoljstvo pisanjem i praćenjem županije, posebno praćenje projekata koje provodi županija za koje koristi i sredstva Europske unije i državnih ministarstava. Trenutno je 18 prioritetnih projekata i stotinjak drugih projekata ukupne vrijednosti 1,5 milijardi kuna. najveći izazov koji je upravo počeo s prvim danom Nove 2020. godine je spajanje Ureda državne uprave s Požeško-slavonskom županijom, što je pred županiju stavilo 200 novih poslova i zadataka koji se direktno odnose na stanovništvo, gospodarstvo i upravu te njihova zahtjeve.

 - Čast mi je i drago da smo zajedno na početku ove Nove 2020. godine i zadovoljstvo mi je da vama i svim stanovnicima županije  mogu čestitati i zaželjeti sretnu i uspješnu 2020. godinu. Analizirajući  statistiku i dojmove prošlu 2019. godinu možemo smatrati uspješnom godinom. Ona je u proteklim godinama jedna od stabiliziranih godina što se tiče proračuna županije, dobre potpore poljoprivredi, gospodarstvu, turizmu, povećanju broja smještajnih kapaciteta i povećanje preko 20% broja noćenja. Vidljivo je velika briga za naše školstvo, kroz uređenje svih područnih i matičnih osnovnih škola, kako energetske obnove, nabavke od novih klupa do pametnih ploča. Povećali smo standard i nastavnicima i profesorima, a posebno djece. Brinemo se za studente osiguravajući im besplatan prijevoz vlakom do mjesta studiranja i natrag. Razvojni programi u zdravstvu obuhvatili su sve naše zdravstvene institucije, od domova zdravlja do bolnica na cijeloj županiji. Samo u OŽB Požega radi se o investicijama od 70 milijuna kuna, što su najveće investicije od kada bolnica postoji. Sveobuhvatno u svim gradovima i općinama se investira, a jedna od najvećih investicija su i Aglomeracije sa preko 500 milijuna kuna. Bolji društveni standard na cijelom području županije se izvrsno gradi – rekao je župan Tomašević u kratkoj analizi, dodajući da je županija u novoj fiskalnoj perspektivi danas sposobna i bolje se brinuti o svojoj kulturi i baštini, tako da je kupila dvorac baruna Trenka u Trenkovu, pripreme za izgradnju Kuće graševine zajedno sa gradom Kutjevom. Vjerujem da će 2020. godina biti godina velikih dokumenata, velikih planova, izdavanja nekoliko građevinskih dozvola, od izgradnje brze ceste prema autoputu, akumulacije Kamenska, izgradnje hladnjače, briga za poljoprivrednike i radnike, briga za svakog čovjeka na području Požeško-slavonske županije.