Utorak, 14 Travanj 2020 10:52

Uz Dan županije položeni vijenci podno spomenika poginulim hrvatskim braniteljima 123. brigade HV

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

POŽEGA - Obilježavajući 810 godina Požeško-slavonske županije i proslavljajući Dan županije položili su vijenac i zapalili svijeću podno spomenika poginulim hrvatskim braniteljima 123. brigade HV požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegovi zamjenici, za društvene djelatnosti Vedran Neferović i za gospodarske djelatnosti Željko Jakopović.

IMG 0763

 

Tom prilikom župan Tomašević je istakao: - Na današnji dan 14. travnja 1210. godine, prije 810 godina osnovana je, tj. zabilježen prvi pisani spomen Požeško-slavonske županije. Po novom modelu, kada je i priznata domovina Hrvatska i ponovnim uspostavljanjem županija taj dan smo definirali kao Dan županije. Na ovaj dan položili smo vijenac svima onima koji su kroz povijest položili svoje živote, posebno hrvatskim braniteljima koji su za slobodnu i neovisnu hrvatsku domovinu dali svoje živote, te i za našu županiju. Zbog situacije s korona virusom ove godine neće biti proslave, sa svim kulturnim, sportskim i drugim manifestacijama, ali ćemo to obilježiti ove jeseni.IMG 0765

Koristim prigodu da svim stanovnicima Požeško-slavonske županije, našim prijateljima braniteljima da čestitam Dan županije, da i ovo bude spomen na sva prošla vremena, na povijest kada često nije bio ni valoriziran ovaj prostor, sadašnje županije i Slavonije, ali pokazalo se da je ona važna i kao takova definirana ostat će za budućnost. Na nama je da, koji vodimo ovu županiju, i na svim stanovnicima da unimo baš sve da je ostavimo što bogatijom za one generacije koje dolaze iza nas i baštinit će ove blagodati koje imamo i od Boga i od prirode, a na temeljima svih velikana i svih ljudi koji su kroz povijest dali svoje živote i posebno naših branitelja. Neka nam ovaj dan, bude spomen dan unatoč kišnom vremenu, jer za Dan županije uvijek pada kiša - uputio je osobno svoje čestitke župan Tomašević.