Četvrtak, 16 Travanj 2020 09:40

Pokrenute brojne inicijative u nekoliko županija da se omogući slobodno kretanje između općina i gradova s područja jedne županije

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

DANAS IMAMO SITUACIJU DA SVAKA OPĆINA IMA SVOJE PROPUSNICE ŠTO OTEŽAVA SVAKODNEVNI ŽIVOT GRAĐANA POSEBNO PRILIKOM NABAVE HRANE I HIGIJENSKIH POTREPŠTINA  -

Takvim povezivanjem bi se omogućilo stanovnicima značajno olakšano kretanje bez izdavanja propusnica u okviru tih područja, a posebice jer se dobrim dijelom preklapaju s dnevnim migracijama stanovnika na tim područjima.

Slične sporazume sklopili brojni gradovi i općine diljem Hrvatske, dobar primjer gradova u Istarskoj županiji i otok Krk gdje se sporazum primjenjuje već nekoliko dana, a u pripremi potpisivanja su Rijeka, Slavonski Brod, Osijek, Novska, Zabok, Varaždin, Čakovec i drugi.

Inicijativu je u Vukovarsko-srijemskoj županiji pokrenuo saborski zastupnik Tomislav Panenić i ustvrdio da je epidemiološka situacija značajno bolja nego u drugim područjima Republike Hrvatske, a i onima gdje se već primjenjuje slobodno kretanje građana. Sve je teže objasniti da se 800 tisuća stanovnika Zagreba kreće unutar grada bez ikakvih ograničenja, a stanovnici naših malih općina ne mogu niti do grada kojem gravitiraju.

Očekujemo i u Požeško-slavonskoj županiji takvu inicijativu da se barem stanovnici Požeštine mogu kretati bez propusnica unutar naše Požeške kotline.