Nedjelja, 19 Travanj 2020 13:59

Hrvatska bilježi 39 novo oboljelih ili ukupno 1.871 osoba koje su zaražene korona virusom

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

Stožer Civilne zaštite RH priopćio je danas, 19. travnja, na redovnoj tiskovnoj konferenciji u 14 sati, da u posljednjih 24 sata bilježimo 39 novo oboljelih osoba, što ukupno iznosi do sada 1.871 zaražene osobe korona virusom u Hrvatskoj. Prosjek zaraženih je 50 godina a više od 52 posto su ženskog spola. Ukupno je 47 osoba umrlo od posljedica korona virusa u Hrvatskoj, uglavnom s kroničkim i teškim pridruženim bolestima, te uglavnom starijih osoba. Hrvatska ima jedan od nižih postotaka umrlih osoba sa korona virusom od EU država.

Stožer priopćuje da je ukupno testirano 24.183 osoba, u proteklom danu 2.539 testiranih. Trenutno je na respiratoru 23 bolesnika, a bilježimo i 709 osoba koje su se oporavile od korona virusa. Ukupno hospitaliziranih je 332 osoba zaraženih korona virusom, a 910 osoba se liječi kod kuće.

Ukupno je nešto više od 15 tisuća osoba je u samoizolaciji i još uvijek ima onih koji krše mjere samoizolacije, pa i pokušavaju nabaviti i e-propusnici.

Do 4. svibnja produžene su odluke Stožera CZ o okupljanjima, priredbama, radu prodavaonica i obrtničkih radnji. Teretni promet će se odvija brže na pojedinim graničnim prijelazima.

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, ostavljena je Županijskim Stožerima CZ da odluče o mogućnostima kretanja bez e-propusnica na teritoriju njihovih županija, koju će Stožer CZ RH potvrditi.