Utorak, 21 Travanj 2020 09:44

Ovog tjedna počinju radovi na dionici Cerničke, Zrinske te Frankopanske ulice u sklopu projekta Aglomeracija Požega

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

POŽEGA - U sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega“ kojim se radi dogradnja i rekonstrukcija sustava javne odvodnje te rekonstrukcija vodoopskrbne mreže na širem području aglomeracije Požega, započeli su radovi na izgradnji kanalizacijskih mreža Grada Požege. Riječ je o izgradnji kanalizacijskih mreža na mjestu postojeće mreže u ulicama Stjepana Radića, Hrvatskih branitelja i Mlinskoj ulici, Osječkoj ulici - kolektor Česma i dionica kod Spinota, Ulici kralja Krešimira, Zrinskoj ulici (od ul. Kralja Krešimira do ul. Pavla Radića i nastavak u ul. Frankopanska), Ulici Pavla Radića, Eugena Kvaternika, dijelu Sokolove ulice i ulice Jagodnjak (od ulice S. Koydla do Jagodnjaka), te u ulici Ante Starčevića.

Prema informacijama kojima raspoložemo, tijekom ovoga tjedna trebali bi započeti radovi na dionici Cerničke ulice (od Šijačke do Zrinske), u Zrinskoj ulici (od Ulice kralja Kešimira do Pavla Radića) te nastavak Frankopanske ulice, u dužini od oko 2,2 km zbog čijeg će izvođenja biti potrebno srušiti drveće koje se nalazi na postojećoj kanalizacijskoj mreži s lijeve strane ulice, a na snazi će biti i posebna regulacija prometa.

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Požega se ostvaruje u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvom financija te Hrvatskim vodama. Naručitelj i korisnik projekta je Tekija d.o.o. za obavljanje vodnih usluga dok posredničku ulogu projekta obnašaju Hrvatske vode. Previđeno trajanje radova u nekoliko faza je tri godine, a cjelokupna vrijednosti projekta iznosi oko 170 milijuna kuna. Projekt je većinski sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova te Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, oko 120 milijuna kuna, dok je preostali iznos financiralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, Grad Požega, Općina Velika i Općina Brestovac.