Četvrtak, 30 Travanj 2020 14:35

Obnova doma za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE DRUŠTVENOG DOMA BILICE - 

BILICE - Započeli radovi na projektu energetske obnove zgrade Društvenog doma u Bilicama na adresi Bilice br. 20, Pleternica” – KK.04.2.1.04.0739 vrijednog 461.122,20 kn. Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije C02 u okoliš. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”.

- Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvaća, između ostalog, zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete. Investicija je to u iznosu preko 400.000 kuna koja se sufinancira sredstvima EU i jedan od deset projekata energetske obnove koji se provode na području našeg grada. EU fondovi ovako dolaze i do manjih naselja u sastavu našeg grada i dokaz su skrbi i ravnomjernog ulaganja na cijelom području. Podsjetimo da smo prošle godine investirali u izgradnju igrališta u Bilicama, postavljena je ograda oko istog, sad se uređuje društveni dom, a najkasnije do proljeća 2021. godine postavit će se ograda oko groblja te rasvjeta na igralištu. Rezultat je to rada ove gradske uprave, ali svakako i aktivnog i konstruktivnog mjesnog odbora na čelu s mladim Tomislavom Ećimovićem – istaknula je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

-Sigurno svatko od nas ima nekakvu posebnu priču vezanu za zgradu našeg društvenog doma. Ovih dana smo svjedoci njegove velike preobrazbe, a dom bi nakon brojnih nadogradnji posljednjih godina trebao zablistati. Zasigurno možemo biti zadovoljni jer u posljednje 3 godine investicije kontinuirano dolaze u naše mjesto. Jedva čekamo kraj korone i „finiš“ uređenja našega prekrasnog centra – izjavio je Tomislav Ećimović, predsjednik MO Bilice.

Prošle godine gradu Pleternici je odobreno na natječaju energetske obnove devet projekata na širem području grada vrijednosti veće od 3,5 milijuna kuna, a sufinancirnih od Europske unije putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Četiri projekta su završena prošle I početkom ove godine, a to su: sportsko-rekreacijski centri u Kuzmici i Buku, Društveni dom u Blacku i Centar hrvatskih branitelja u Pleternici završeni prošle i početkom ove godine. Preostalo je još pet projekata za završiti, a riječ je o energetskoj obnovi društvenih domova u Bilicama i Zarilcu te zgradama dobrovoljnih vatrogasnih društava u Buku, Požeškim Sesvetama i Sulkovcima.

lenta pleternica domovi