Srijeda, 01 Srpanj 2020 19:31

Današnja testiranja pokazala da je još 10 osoba pozitivno na korona virus pa sada imamo 20 osoba oboljelih u Požeško-slavonskoj županiji

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Danas je testirano 40-tak osoba, uglavnom svi kontakti dvoje neopreznih naših sugrađana koji su se zaraženi vratili iz Njemačke i napravili pravi harakiri među svojom bližnjom rodbinom, ali i brojnim prijateljima s kojima su nakon povratka bili u intenzivnijim kontaktima.

Na žalost pozitivnim se pokazalo još 10 osoba koje su zaražene korona virusom. Očekuje se u narednim danima još veći broj testiranja, uglavnom bližih kontakata, pa se možda i savjetuje svima koji su bili u kontaktu s ove dvije osobe iz Marindvora da se jave epidemiologu, jer ovo će biti svakako jedna trakavica koja nam slijedi u narednom razdoblju.

Građanima je upućen apel da se striktno drže uputa epidemiologa koje dobivaju svaki dan, no i ovaj primjer najzornije pokazuje da smo se potpuno opustili i zaboravili na provođenje mjera distanci, korištenja maske, posebno ako smo u kontaktu s osobama koje su se nedavno vratile iz inozemstva. Takve kontakte treba izbjegavati, a i takve osobe bi trebale biti svjesnije i nakon povratka iz inozemstva bar koji dan provesti u samoizolaciji dok ne vide da nemaju nikakve simptome, ili se odmah nakon par dana od povratka testirati na Covid 19.