Breadcrumbs

Nedjelja, 05 Srpanj 2020 20:07

Požeško-slavonska županija nema novih zaraza, a još se čekaju rezultati za 33 testirane osobe

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 66 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji se nalazi 60 osoba te je 6 osoba hospitalizirano. Danas su testirane 33 osobe te je ukupno testirano 2.165 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba. Kako je laboratorij u OŽB radio šest dana gotovo danonoćno, danas je slobodan i provodi se dezinfekcija  cijelog prostora, uzorci uzeti u Domu zdravlja Požega poslani su na analizu u Zagreb i očekuju se kasnije navečer.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Zbog trenutne situacije na području županije, ponovno će biti aktivirana COVID ambulanta u Požegi s radnim vremenom od 08,00 do 20,00 sati, na adresi Matije Gupca 10. Kontaktni broj ambulante: 095-340-0019

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz korona virus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Pripravnost epidemiološke službe   098/9829-204