Srijeda, 05 Kolovoz 2020 09:41

Polaganjem vijenaca obilježena 25. obljetnica VRO Oluja i Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - Hrvatska slavi 25. obljetnicu VRO Oluja, Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja kao sjećanje na 5. kolovoz 1995. godine, kada je u vojno redarstvenoj akciji Oluja oslobođen Knin i time ostvaren najvažniji strateško – politički vojni cilj Domovinskog rata.

Vijence i cvijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima položili su predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Koordinacije udruga  proisteklih iz Domovinskog rata, delegacija Ministarstva branitelja RH predvođena savjetnicom u ministarstvu Marinom Štimac, delegacija Požeško–slavonske županije predvođena zamjenikom župana Željkom Jakopovićem, delegacija Grada Požege predvođena gradonačelnikom Darkom Puljašićem, delegacija Općine Kaptol, izaslanstvo Vojarne 123. brigade, izaslanstvo Policijske uprave požeško-slavonske, delegacija Hrvatske demokratske zajednice predvođena predsjednikom Željkom Glavićem, delegacija Socijaldemokratske partije predvođena predsjednikom Mitrom Obradovićem i drugi.

U ime roditelja poginulih branitelja svoju zahvalnost izrazila je Kata Ronko prisjetivši se vremena Domovinskog rata i njihovih sinova i kćeri koji su život položili za slobodu i domovinu.

Svima se posebno zahvalio što su došli na ovu proslavu u ovako velikom broju požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić: - Prošlo je 25. godina, nama je to možda proletjelo, ali u obiteljima poginulih branitelja to je težak dan. Ovdje smo svi zajedno da se sjećamo tih dana, da slavimo i kažemo svim braniteljima jedno veliko hvala. Svima čestitam nam,a Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. S odmakom od 25 godina naša domovina je sazrela da okrene novu stranicu, da ovu našu prekrasnu državu posvetimo hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za nju. Mi svaki dan od nje moramo činiti što ljepšu i ljepši život najmlađima koje vodimo u život, ali i našim bakama i djedovima. Domovinu moramo učiniti onakvom kakvom su je brojni branitelji željeli. Mi iz politike moramo si uzeti za zadatak da domovinu učinimo u koje ćemo svi ponosno gledati.

Nakon polaganja vijenaca u Katedrali sv. Terezije Avilske požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je svetu misu za domovinu.