Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 13:43

U nešto smanjenom obimu zbog epidemioloških mjera održat će se obilježavanje Dana grada Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

DAN GRADA KUTJEVA I BLAGDAN ZAŠTITNICE MALE GOSPE OD 4. DO 7. RUJNA  -

KUTJEVO - U nešto smanjenom obimu zbog epidemioloških mjera održat će se obilježavanje Dana grada Kutjeva i blagdana zaštitnice Male Gospe kroz nekoliko priredbi, manifestacija i sa Svečanom sjednicom Gradskog vijeća. Povodom tog obilježavanja održana je tiskovna konferencija na kojoj je gradonačelnik Josip Budimir predstavio cijeli program, malo reduciran, na samo četiri dana.

 - Kreće rujan i približava se blagdan Male Gospe i rođendan Grada pa smo nakon dugog razmišljanja ipak donijeli odluku da se obilježi dan našeg grada onako kako to i zaslužuje. Prema napucima gradskog, nacionalnog i županijskog stožera održat ćemo zacrtani program, a ponukani pleterničkim i požeškim manifestacija odlučili smo se pružiti našim sugrađanima prostor za izlazak iz svojih domova te ponuditi program za proslavu na jedan, ipak malo oskudniji način – otvorio je konferenciju gradonačelnik Josip Budimir koji je u nastavku nabrojao sva događanja.

 - Obilježavanje počinje 4. rujna predstavom za odrasle u kinodvorani pod nazivom Otpisa(ne), a respektabilna i proslavljena glumačka imena poput Slavka Sobina i Ecije Ojdanić sigurno su dobar mamac za ljubitelje kazališta koji redovito dobro reagiraju na ovakva izdanja. Na kritike, reakcije i sugestije zainteresiranih odlučili smo i ove godine priuštiti jednu takvu predstavu, a sve naravno prema pravilima, preporukama i napucima o ponašanju u zatvorenim prostorima.

Program se nastavlja narednog dana 5. rujna utakmicom trećeligaša Kutjeva i Vuteks Sloge, naši višegodišnji suparnici i sportski prijatelji bit će gosti na ŠRC Kutjevo od 17.30 u sklopu četvrtog kola prvenstva Treće HNL istok. Od 18 sati udruga mladih će kao i prošle godine organizirati kino na otvorenom na lokaciji Vile Vinkomir, a ove će godine biti prikazana dva filma – Štrumpfovi za najmlađe te Just Mercy za nešto starije gledatelje. Ukoliko vrijeme ne bude dozvoljavalo preselit ćemo projekcije u kinodvoranu, a ja se zahvaljujem  na odličnoj suradnji i angažmanu kutjevačkoj Udruzi mladih jer uz naše pokroviteljstvo oni ipak preuzimaju svu organizaciju – istakao je Budimir.

 - Nastavak proslave je narednog dana, u nedjelju 6. rujna kada ćemo imati službeno otvorenje naših novouređenih terena za košarku i odbojku koji su financirani iz projekta bivšeg Ministarstva sporta, vrijedni 1,3 milijuna kuna. Prije nekoliko dana je ishođena dozvola pa uz TZ Kutjevo kao nositelja i Razvojnu agenciju kao glavnog potpornog čimbenika organiziramo prvi turnir u odbojci (6:6 dozvoljeno miješanog karaktera – muško/ženski) te košarci (3:3 također dozvoljene mješovite ekipe). Vrlo smo ugodno iznenađeni posjetom na terenima pa u večernjim satima teško možete doći na red za igranje ovih sportova. Turnir počinje u 17 sati pa vas pozivam da se prijavite jer vas očekuju bogate nagrade uz zanimljiv program tijekom poslijepodneva i večeri. Ove godine nismo mogli organizirati igre udruga upravo zbog prevelikih bliskih kontakata pa smo stoga preformulirati igre u turnir uz želju da se sve naše udruge aktivno uključe u natjecanje.

Program završava u ponedjeljak 7. rujna polaganjem vijenaca na groblju Sv. Marka u 9,30 za sve poginule i preminule branitelje i naše sugrađane, a nakon toga slijedi povijesno otvorenje Dječjeg vrtića Grozdić u 10 sati. Nakon 45 godina Grad Kutjevo je dobio reprezentativan objekt za 90 mališana. Nakon toga završavamo program sjednicom Gradskog vijeća u kinodvorani, a sukladno napucima reducirali smo broj pozvanih uzvanika čiji broj je očekivanih sedamdesetak. Predstavit ćemo sve programe, projekte i aktivnosti koje smo proveli u tijeku protekle godine, a bitne su i kapitalne za funkcioniranje našeg grada. Nadam se da smo se dotakli svih naših sugrađana kroz ovu lepezu događanja, od najmlađih do najstarijih s različitim afinitetima kroz kulturne, umjetničke, sportske i političke sadržaje programa. Pozivam sve svoje sugrađane da se odazovu ovim predstavljenim sadržajima i želim svima da se dobro zabave i da proslavimo dan našeg grada onako kako on to i zaslužuje, ali s poštivanjem svih onih preporuka koje su nam dali iz nadležnih službi i koje će biti vidljive svima na lokacijama najavljenih manifestacija – zaključio je gradonačelnik Budimir.