Srijeda, 02 Rujan 2020 15:03

Još tri novo zaražene osobe u županiji, od kojih 1 dijete a ukupno 80 oboljelih od Covid 19

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OGRANIČENJA OKUPLJANJA KREĆU OD 7. RUJNA PA ŽUPAN TOMAŠEVIĆ POZIVA SVE NA OPREZ SVE KOJI SUDJELUJU U SVADBAMA I OKUPLJANJIMA ZA OVAJ VIKEND

POŽEGA - Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju zbog novo nastalih situacija i ograničenja okupljanja. Stožer CZ RH je usvojio prijedloge županijskog stožera o ograničenju okupljanja na svadbama na 50 uzvanika, pogrebima 50 osoba, obiteljskim i drugim okupljanjima i proslavama do 20 ljudi. Župan Alojz Tomašević je pojasnio da navedene odluke idu u provođenje od 7. rujna, dakle iza vikenda u ponedjeljak kada kreću i osnovne i srednje škole. Pozvao je sve stanovnike da se sada ne opuštaju, jer ovog vikenda će svadbe i ostala događanja biti održana po prijašnjim odlukama, nego da budu na oprezu u kontaktima, poštuju sve epidemiološke mjere jer tako čuvaju i sebe, svoju obitelj, ali i sve nas. Posebno je upozorio na početak školskegodine zbog čega svi trebamo biti na dodatnom oprezu da ne ugrozimo taj početak.

IMG 3622

Epidemiolog Ante Vitalija iznio je nove podatke o stanju nakon jutrošnjeg izvješća. Sada imamo još tri novo zaražene od jutros, među kojima i još jedno dijete iz dječjeg vrtića. Dijete je s roditeljima već bilo u samoizolaciji. Ukupno sada imamo 80 osoba oboljelih od Covid 19 na današnji dan. Za veliki broj testirane djece i odgajatelja dječjeg vrtića tek se očekuju nalazi do večeras o čemu će se izvijestiti ujutro u prvom izvješću CZ županije. Testiranja se obavljaju u Bolnicama Pakrac i Požega i Covid ambulantama u Domovima zdravlja. U samoizolaciji je danas 360 osoba, ali i 111 ozdravljenih osoba.