Subota, 05 Rujan 2020 11:59

Novo uređeni i energetski štedljiviji prostor za rad nogometnog kluba i mještana Kuzmice

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADE ŠRC KUZMICA - 

KUZMICA - U sklopu Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, Grad Pleternica prijavio je 9 zgrada sa svoga područja. Među prvim zgradama obnovljena je zgrada "Športsko-rekreacijskog centraKuzmica" u Kuzmici. Provođenje projekta i postignute rezultate iznijela je voditeljica projekta Marija Mitrović.

Riječ je o projektu Energetska obnova zgrade ŠRCKuzmica na adresi Kuzmica 67A, Pleternica (KK.01.2.1.04.0175). Ukupna vrijednost projekta je 777.744,60 kn, od čega EU sufinanciranje iznosi 473.396,18 kn. Projekt je započeo u 09.2018. i traje do 09.2020.

Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 73% prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C nakon energetske obnove.

Prijavitelj svih projekata je Grad Pleternica. U provedbu su uključeni MRRFEU kao Upravljačko tijelo, MGIPU kao Posredničko tijelo razine 1 te FZOEU kao Posredničko tijelo razine 2.

Zbog epidemioloških mjera završnoj konferenciji nazočili su samo predstavnici Mjesnog odbora, predstavnici Nogometnog kluba Kuzmica, predstavnici grada Pleternice, djelatnici Plinka i mediji.

Sve nazočne pozdravila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, ističući da se oni u gradskoj upravi uvijek brinu oko ravnomjernog razvoja cijelog područja grada Pleternice. Ova investicija samo je dobar primjer toga, kojom je osiguran bolji rad sportskih i ostalih udruga, bolji uvjeti za život i ostanak u ovom mjestu za sve mještane Kuzmice. Ovo su uvjeti koje zaslužujete imati u 21. stoljeću.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

lenta1