Nedjelja, 13 Rujan 2020 10:33

Krenuli radovi na projektu izgradnje nove lipičke ergele vrijedni 47 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

PROJEKT  KROZ ČETIRI FAZE NA 89 HA UZ ERGELU IMAT ĆE I ADRENALINSKI PARK, HIPODROM I SMJEŠTAJNE KAPACITETE

LIPIK - Gradnjom nove pristupne ceste krenuo je i Projekt izgradnje nove ergele u Lipiku. Cesta je preduvjet za početak izgradnje novih zgrada ergele, koji su nužni za dalji razvoj ergele, jer lipička ergela danas se nalazi u privatiziranim konjušnicama koje su male za puni program i razvitak. Cijeli projekt vrijedan je 47 milijuna kuna, gradit će se kroz četiri faze, a osim objekata ergele i smještaja za lipicance, prezentacijske dvorane, vidikovca, info centra i suvenirnice, gradit će se adrenalinski park, hipodrom za konjička natjecanja ali i smještajni kapaciteti za posjetitelje ergele i one koji će na ergeli dolaziti radi konja lipicanaca.

 - Ovo je novi vjetar u leđa razvoju Lipika te konjogojstva na ovom području, ali i projektu Raminac koji će biti smješten oko istoimenog jezera i prostirati se na 89 hektara. Projekt Raminac je podijeljen u četiri faze, a prva faza je upravo gradnja nove ergele s pristupnom cestom, druga faza je adrenalinski park, treća faza su smještajni kapaciteti, a četvrta faza je gradnja novog hipodroma - rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana istaknuvši kako se veseli ovom početku izgradnje nove ergele, kao i velika većina građana Lipika.

Radovi na pristupnoj cesti vrijedni su 610 tisuća kuna a radove izvodi požeška tvrtka Promet građenje, a nadzor vodi brodska tvrtka MD projekti.