Četvrtak, 29 Listopad 2020 14:26

Još jedan obnovljen prostor: "Ponosna sam što se prostor u centru grada stavlja na raspolaganje hrvatskim braniteljima"

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - Prošlo je 6 godina otkako smo tražili ovaj prostor od Republike Hrvatske koja je bila vlasnik, a 4 godine otkako je taj prostor u našem vlasništvu. Razlog zašto smo taj prostor tražili leži u činjenici da se on nalazi u samom centru grada i samim time smo ga htjeli staviti u službu grada i građana - rekla je ljetos Antonija Jozić prilikom obilaska radova.

Banner EnU

Navodi kako je zadovoljna brzinom revitalizacije prostora posebice zbog toga što je prostor bio u vlasništvu države, a da bi se jedan takav prostor dobio ipak mora proći određena procedura. Tako je bivši prostor poslovnice Sloge odmah nakon promjene vlasništva dobio i svoj projekt energetske obnove vrijedan 480 tisuća kuna od čega je 287 tisuća sufinanciranje Europske unije kroz operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020."

Provedba svih mjera energetske obnove rezultirala je smanjenjem od 83% prema potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje u odnosu na stanje prije provedbe mjera te je zgrada iz energetskog razreda F prešla u energetski razred B.

- Već tada smo razmišljali o funkciji prostora, a željeli smo hrvatskim braniteljim s područja našeg grada omogućiti jedan prostor koji će moći urediti po svojoj želji. Tada smo razgovarali na temu spomen sobe ovdje u Pleternici i na tome smo ostali i danas. Ponosna sam što se prostor u centru grada stavlja na raspolaganje hrvatskim braniteljima, vjerujem kako je to ispravan put zadržavanja istine o herojskim podvizima naših sugrađana za vrijeme Domovinskog rata - zaključila je Jozić.

 

CHB trajna ploca foto 2 

09