Srijeda, 14 Travanj 2021 09:15

Uz Dan županije položeni vijenci uz spomenik poginulim braniteljima iz Domovinskog rata

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata povodom Dana Požeško-slavonske županije i 811. godišnjice županije položeni su vijenci i zapaljeni lampioni na Trgu 123. brigade HV.

Vijence su položili članovi Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, roditelja, udovica i članova obitelji poginulih branitelja na čelu s predsjednikom Koordinacije Tomom Vrhovcem, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegovi zamjenici, za društvene djelatnosti Vedran Neferović, za gospodarske djelatnosti Željko Jakopović i predsjednica Skupštine županije Josipa Miličević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, dogradonačelnici Pakraca Miroslav Ivančić, Pleternice Domagoj Katić, Franjo Lucić, bivši saborski zastupnik, načelnici općina Velika Ivica Potočanac, Kaptola Mile Pavičić, Jakšića Ivica Kovačević, Brestovca Zdravko Mandić i Čaglina Dalibor Bardač.

 - Koristim prigodu da svim stanovnicima Požeško-slavonske županije, našim prijateljima braniteljima da čestitam Dan županije, da i ovo bude spomen na sva prošla vremena, na povijest kada često nije bio ni valoriziran ovaj prostor, sadašnje županije i Slavonije, ali pokazalo se da je ona važna i kao takova definirana ostat će za budućnost. Na nama je da, koji vodimo ovu županiju, i na svim stanovnicima da učinimo baš sve da je ostavimo što bogatijom za one generacije koje dolaze iza nas i baštinit će ove blagodati koje imamo i od Boga i od prirode, a na temeljima svih velikana i svih ljudi koji su kroz povijest dali svoje živote i posebno naših branitelja. Neka nam ovaj dan, bude spomen dan unatoč kišnom vremenu, jer za Dan županije uvijek pada kiša - uputio je osobno svoje čestitke župan Tomašević.

Nakon toga svi su se uputili u Katedralu sv. Terezije Avilske na svetu misu uz Dan Požeško-slavonske županije