Subota, 17 Travanj 2021 12:53

Danas 17. travnja Općina Čaglin obilježava svoj Dan općine

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ČAGLIN - Danas 17. travnja Općina Čaglin obilježava svoj Dan općine koji će proći bez Svečane sjednice Općinskog vijeća zbog epidemioloških mjera i nemogućnosti okupljanja, ali i zbog toga što je Općinsko vijeće prije nekoliko dana raspušteno Odlukom Vlade RH jer je počeo ciklus Lokanih izbora 2021.
– Umjesto toga, odlučili smo tiskati naše lokalne novine sa čestitkom svakom stanovniku. Obzirom da je sada i kraj četverogodišnjeg mandata vijeća i načelnika, u novinama smo objavili pregled svih aktivnosti koje su se održale u tom periodu. Tiskali smo 600 primjeraka novina i one će tijekom vikenda biti dostavljene u svako kućanstvo na području općine Čaglin koja ima 37 naselja – kazao je načelnik Dalibor Bardač koji funkciju obnaša u svom drugom mandatu, od 2015. godine nakon izvanrednih izbora u općini Čaglin.
Kada je riječ o aktivnostima u protekle četiri godine, njih je bilo više nego ikada prije i danas Čaglin ima sasvim drugačiji izgled nego prije 6 godina. Dovoljno je samo spomenuti kako je Čaglin prvi puta u svojoj povijesti dobio Dječji vrtić, rekonstruirana je državna cesta D53 i izgrađene pješačke staze kroz cijelo naselje, uređena i rekonstruirana Kolodvorska ulica, uređen Društveni dom u Milanlugu, rekonstruirane i energetski obnovljene sve područne škole, a podužem spisku treba dodati na kraju i najvažniji – gradnju nove Zdravstvene stanice u okvirima Doma zdravlja.
 – Radovi su završeni, ambulanta je opremljena i dobivena je uporabna dozvola. Sva dokumentacija je poslana u Zagreb i sad očekujemo dolazak Povjerenstva Ministarstva zdravstva koje bi onda službeno trebalo odobriti početak rada. Vjerujem da će to biti uskoro – dodao je načelnik Bardač. Kažimo još kako je projekt vrijedan oko 4,5 milijuna kuna a većinu novca osigurala je Općina Čaglin u svom proračunu. Ambulanta svakako puno znači ovdašnjem stanovništvu jer je to najudaljeniji kraj od bolnice i ostalih zdravstvenih ustanova.