Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Četvrtak, 24 Studeni 2022 08:36

Zimska služba ŽUC-a spremna sa tehnikom i 400 tona soli za prometnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Zimska služba Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije u pripravnosti je za sve intervencije prilikom zimskih nepogoda, a tom prigodom županica Antonija Jozić u pratnji v.d. ravnateljice Županijske uprave za ceste Ivone Matačić, obišla je mjesto pripravnosti zimske službe za period 2022./2023. na lokaciji Eugena Podupskog, mjesto pripravnosti Požega. Ugovorni izvoditelj radova je Poduzeće za ceste Slavonski Brod, a Požega i Pakrac su dva mjesta Nadcestraija u pripravnosti za ukupno 475 km u Požeško-slavonskoj županiji.

IMG 8908

U ime tvrtke PZC Slavonski Brod obratio se šef službe Jurica Atlagović koji je rekao kako su aktivnosti započele postavljanjem zimskih znakova, već s prvim danima mjeseca studenog. - Sa 15. studenim uveli smo prvi stupanj pripravnosti u zimskoj službi. Trenutno na skladištu imamo 400 tona soli za državne i županijske ceste u Požeško-slavonskoj županiji i spremni smo za prve minuse i prvi snijeg.

Ivona Matačić, v.d. ravnateljica Županijske uprave za ceste istaknula je kako se obavještavanje javnosti vrši putem servisa HAK-a te na taj način zainteresirani mogu dobiti informacije o stanju na cestama, prohodnosti i eventualnim zabranama, dok se informacije također mogu dobiti na telefon glavnog stožera te na broj 112. - Mi smo spremni za zimu, vozila su pripremljena. Imamo četiri vozila u Požegi te dva u Pakracu. U nadležnosti je ukupno 475 kilometara županijskih cesta u dvije nadcestarije.

 - Kao i svake godine Županijska uprava za ceste, sukladno zakonskim propisima od 15. studenog, spremna je za zimsku službu. S obzirom na to da je prošli tjedan bila smotra vozila na području Brodsko-posavske županije, mi smo odlučili danas to napraviti u Požegi i Pakracu. Ovdje su vozila, oprema, strojevi i ljudi koji su na raspolaganju. Bitno je da ni u kojem slučaju snijeg neće iznenaditi Županijsku upravu za ceste. Mislim da građani mogu biti zadovoljni kao i dosadašnjih godina - rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić zahvalivši svima koji sudjeluju u pripravnosti, svake godine spremni dočekaju zimu te brinu da županijske ceste budu u dobrim uvjetima.