Srijeda, 04 Siječanj 2023 08:49

Uz čestitke nagrađena prvorođena djeca u Županiji i gradu Požegi

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Prvo novorođeno dijete s područja naše županije je Klara Sikiđić, drugo dijete u obitelji majke Nikoline Petranović i oca Mateja Sikiđića iz Granja. Malena Klara rođena je 02. siječnja 2023. godine u 16,05 sati, a njezinog oca prigodnim poklonima darivali su županica Antonija Jozić i načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

“Ugodno sam se iznenadio kada sam čuo da prva beba u našoj županiji dolazi s područja Općine Jakšić. Iskrene čestitke tati Mateju, mami Nikolini i maloj bebi. Želim im svima puno sreće, a čestitke upućujem i drugoj sretnoj obitelji.” - rekao je načelnik Kovačević.

Županica Jozić također se pridružila čestitkama te istaknula kako je prva rođena beba u Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

„Prvorođena stanovnica Požeško-slavonske županije je djevojčica Klara, dok je prvorođena Požežanka malena Bruna. Koraci koje će vaše djevojčice činiti u djetinjstvu i svome životu neka budu sretni i ispunjeni blagoslovom. U prva tri dana nove godine u našim bolnicama rođene su tri bebe, nadam se da su to doista dobri pokazatelji za nastavak godine.” - rekla je županica.

Prvo novorođeno dijete s područja grada Požege je Bruna Šimić, treće dijete u obitelji majke Ivane i oca Gorana Šimića iz Požege. Bruna je rođena 02. siječnja 2023. godine u 17,35 sati, a njezinog oca prigodnim poklonom darivao je požeški gradonačelnik Željko Glavić.

“Čestitam prvorođenoj bebi u našoj županiji, ali kao gradonačelnik Požege čestitam i svojim sugrađanima na prvorođenoj bebi. Ovo su lijepi događaji, pogotovo u vrijeme kada svi imamo dojam, ali i brojke potvrđuju, da nas je manje nego prije te da je novorođene djece sve manje u nizu godina, stoga se nadam da će ovakvih lijepih događaja u budućnosti biti sve više. Nastojimo stvarati uvjete da se u Požegi može lijepo živjeti i nadamo se da će to doprinijeti tome da imamo i više mladih stanovnika.” - rekao je gradonačelnik Glavić.

Ovom prigodom ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr. sc. Ivan Vukoja istaknuo je kako je u protekloj 2022. godini bilo 360 poroda. “Posebno mi je drago vidjeti ovdje županicu Jozić, gradonačelnika Glavića i načelnika Kovačevića, kao i očeve novorođene djece jer su trenutno u bolnici zabranjene posjete. Trenutno u rađaoni imamo još dvije žene, a ako je suditi po dosadašnja prva tri dana malo je intenzivnije nego prošle godine, no kakvo je stanje vidjet ćemo na kraju 2023. godine.” - rekao je ravnatelj Vukoja.

U pakračkom rodilištu rađaju se djeca s područja nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece". Prva ovogodišnja beba rođena u Požeško-slavonskoj županiji u OŽB Pakrac i BHV je Marcelo Bokonja čija je majka pristigla iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Maleni Marcelo rođen je 02. siječnja u 8:30 sati kao treće dijete u obitelji Bokonja, a majku Antonelu i prvu ovogodišnju bebu posjetio je i darivao zamjenik županice Ferdinand Troha zajedno s ravnateljicom pakračke bolnice Marinom Major.

"Drago mi je da je maleni Marcelo rođen u pakračkoj bolnici kao prvorođeni u našoj županiji. Premda njegovi roditelji ne žive na području naše županije vidljivo kako je pakračka bolnica značajna ne samo za ovaj dio naše županije, nego i mnogo šire." - istaknuo je Troha.