Breadcrumbs

Četvrtak, 12 Siječanj 2023 09:10

Radni sastanak s predstavnicima Mjesnih odbora grada Požege o izradi, izmjenama i dopunama Prostornog plana

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U Gradskoj vijećnici Grada Požege je dana 11. siječnja 2023. godine održan sastanak na temu Izrade IV izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Požege. Sastanku su uz predstavnike Grada Požege, prisustvovali i predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Požeško-slavonske županije, u funkciji ugovorenih stručnjaka ovlaštenih za izradu prostornog plana, te predstavnici Mjesnih odbora prigradskih naselja, kao i gradskih odbora na koje utječu izmjene granica građevinskog područja.

Na sastanku se govorilo o tijeku postupka Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Požege te su svi predstavnici mjesnih odbora prigradskih naselja i predstavnici gradskih mjesnih odbora koji graniče s obuhvatom Prostornog plana uređenja Grada Požege upoznati sa svojim mogućnostima, ali i obvezama. Naime, kvalitetno izrađen i detaljan prostorni plan preduvjet je za realizaciju budućih infrastrukturnih projekata u prigradskim naseljima.

Predstavnicima mjesnih odbora koji su se odazvali pozivu pojašnjeno je da je nužno da u razgovoru sa svojim mještanima, a zatim i na sastancima mjesnih odbora definiraju svoje potrebe, te u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje i Gradom Požega utvrde mogu li se njihovi zahtjevi realizirati kroz postojeći prostorni plan ili je potrebno izraditi određene izmjene i dopune.
Predstavnici mjesnih odbora koji su se odazvali pozivu su: Krivaj, Ratarnica, Nova Lipa, Stara Lipa , Komušina, Laze Ćosine, Turnić, Vidovci, Dervišaga, Golobrdci, Drškovci, Štitnjak, Bankovci, Marindvor, Seoci.

Cilj je pravodobnim informiranjem i što boljom interakcijom s građanima napraviti kvalitetan i sveobuhvatan dokument.