Subota, 25 Veljača 2023 09:28

Predstavnici Požeško-slavonske županije na Međunarodnom turističkom sajmu u Münchenu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

München je od 22. - 26. veljače domaćin najvećeg međunarodnog turističkog sajma u Bavarskoj na kojemu je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska. Uz glavnog izlagača, Hrvatsku turističku zajednicu, na sajmu se na zajedničkom štandu pod nazivom Slavonija, predstavljaju i Turističke zajednice 5 slavonskih županija: Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije.

Uz ministricu turizma i sporta RH Nikolinu Brnjac, direktora HTZ-a Kristjana Staničića te voditeljicu ureda predstavništva HTZ-a u Münchenu Neru Miličić, najveći turistički sajam posjetile su i direktorica TZ Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić te županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Turistička ponuda klastera Slavonije predstavljena je u sklopu štanda HTZ-a te su u suradnji s partnerom I.D. Riva Tours djelatnici Zlatnog Luga iz Požege promovirali ponudu županije uz podršku TZ PSŽ i TZ Grada Požege.

Organizatori na ovogodišnjem sajmu, koji se tradicionalno organizira već više od pola stoljeća, očekuju oko 120 tisuća posjetitelja, a svoju ponudu, u sklopu hrvatskog štanda, predstavlja i 27 hrvatskih suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i turističkih zajednica.

Tijekom pet dana trajanja manifestacije program će biti obogaćen brojnim nastupima, prezentacijama i degustacijama putem kojih će posjetiteljima biti približena iznimno raznolika kulturno povijesna baština i bogata eno-gastronomija svih hrvatskih regija i krajeva, od obale do unutrašnjosti naše zemlje, kao i turistička ponuda izlagača iz čak 70-ak zemalja s posebnim naglaskom na putovanja, kampiranje i outdoor aktivnosti.