Utorak, 28 Veljača 2023 13:58

Početna konferencija projekta "Zaželi – za bolje sutra II" grada Kutjeva

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

KUTJEVO - Održana je početna konferencija projekta "Zaželi - za bolje sutra II" (UP.02.1.1.16.0204) Poziva Zaželi faza III. grada Kutjeva u Kino dvorani u Kutjevu. Cilj projekta Zaželi – za bolje sutra je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se smanjiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva a ujedno povećati razina kvalitete života te socijalna uključenost krajnjih korisnika.

Grad Kutjevo je nositelj projekta, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Požega i Hrvatski zavod za socijalnu skrb Požega.

Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava su 143.577,87 eura – 1.081.787,50 KN  uz (85% iz Europskog socijalnog fonda, 15% i Državnog proračuna RH).  Razdoblje provedbe projekta: 8 mjeseci.

unnamedOvaj projekt će osnažiti i unaprijediti radni potencijal 22 nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s područja Grada Kutjeva. Žene će biti zaposlene 6 mjeseci kako bi pružale uslugu pomoći i podrške za minimalno 132 krajnja korisnika u nepovoljnom položaju čime ublažavaju socijalnu isključenost i povećavaju razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Uz projektni tim projekta, voditeljicu projekta Anamariju Ketović, koordinatorice aktivnosti i nabave Angelu Jozić i Nikolinu Miketa, na konferenciji su sudjelovali gradonačelnik grada Kutjeva gosp. Josip Budimir, partneri projekta Zaželi ispred Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega gđa. Martina Keller i Hrvatskoga zavoda za socijalni rad, područnog ureda Požega gđa Josipa Kolić, zaposlene žene u projektu te mediji.

Konferenciju je vodila voditeljica projekta Anamarija Ketović : ,,Ovaj projekt pridonosi višestrukim ciljevima Europskog socijalnog fonda a to su zapošljavanje pripadnica ciljane skupine nezaposlenih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih i nemoćnih osoba.

Geronto domaćicama zaposlenim kroz ovaj projekt obratio se gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, koji je istakao da je ovo vrlo vrijedan projekt koji pomaže njima kao nezaposlenima, a još više onim starijim stanovnicima kojima će upravo one pomoći u svladavanju životnih problema i podići njihov standard življenja. Projekt je bitan i za sam grad jer uključuje zapošljavanje, socijalno uključivanje, obrazovanje i dobro upravljanje. Ovaj projekt je sada nešto kraći, ali već za slijedeći iz Programa Zaželi najavljuje se u trogodišnjem trajanju što će svakako značiti ženama koje se zaposle, a još više korisnicima koji će imati dugotrajniju brigu i skrb.

lenta fondovi