Petak, 10 Ožujak 2023 17:56

Održana svečana sjednica povodom Dana grada Požega i Grgureva

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Požege održana je u dvorani Gradskog kazališta Požega povodom obilježavanja Dana grada Požege i Grgureva koje se u Požegi obilježava 12. ožujka. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Matej Begić, te pozdravio uvažene goste i uzvanike: izaslanika predsjednika Vlade RH, ministar vanjskih poslova dr. sc. Gordan Grlić Radman, izaslanicu predsjednika Hrvatskog sabora, saborsku zastupnicu Anamarija Blažević, županicu Požeško-slavonske županije Antoniju Jozić, Vladimira Šeksa, generale Mladena Markača, Zvonka Peternela i Miljenka Galića, Davor Huška Uprava za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Davora Hušku, izaslanika ministra hrvatskih branitelja Jozu Katića,  ravnatelja Sveučilišta J. J. Strossmyera u Osijeku prof. dr. sc. Vladu Guberaca, zastupnicu u Hrvatskom saboru Martinu Vlašić Iljkić, predstavnike Općine Kreševo iz BiH, grada Baje iz Mađarske, načelnici općina i gradonačelnici gradova iz Požeško-slavonske i susjednih županija, vijećnici u Gradskom vijeću grada Požege, zamjenik gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević, ravnatelji državnih, županijskih i gradskih ustanova, predstavnici vjerskih, kulturnih i društvenih institucija, predstavnici vojske i policije te ostali gosti s područja grada Požege i županije.

Izvješće o radu u protekloj 2022. godini dobili smo kroz film koji je dokumentirao sve što je rađeno u gradu Požegi a i projekciju budućih velikih investicija u dva dječja vrtića, osnovnu školu u Babinom viru i uređenje Trga sv. Trojstva. Nakon filma požeški gradonačelnik dr. sc. je još pobliže pojasnio neke od investicija, posebno najavio one koje nas očekuju u bliskoj i daljoj budućnosti, te pojasnio stil koji su zauzeli odmah po dolasku na čelo grada, manje isticanje njih a više isticanja svega onoga što se radi za građane ovog grada. Najavio je u nastavku mandata  i dalje donošenje odluka koje su u uvijek u interesu građana i grada Požege uz što bolje korištenje raspoloživih resursa, ulagati u bolji i brži razvoj naše Požege. Najavio je i gradnju nove zgrade Arhiva i povratak institucije Državni arhiv nazad u Požegu.

Svim Požežankama i Požežanima uputili su čestitke uz Dan grada i Grgurevo s govornice uz nekoliko prigodnih riječi: požeško-slavonska županica Antonija Jozić izaslanica predsjednika Sabora Anamarija Blažević i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar  Gordan Grlić Radman koji je iznio i nekoliko podataka koliko je Vlada RH uložila u ovaj kraj.

Na Svečanoj sjednici uvijek je prigoda da se istaknu i nagrade najzaslužniji kolektivi i pojedinci. Kolektivne nagrade Grada Požege dobila je Osnovna škola „Dobriša Cesarić“, a plaketu je preuzela ravnateljica mr. sc. Lidija Pecko, Ženski košarkaški klub Plamen Požega, a plaketu su preuzeli trener kluba Vladimir Englman i kapetanica ekipe Laura Bašić. Povelju humanosti Grada Požege dobio je Ivici Mađareviću, a Godišnju nagradu Grada Požege dobila je Željki Peška, članica Hrvatske kuglačke reprezentacije za slijepe i slabovidne osobe. U ime svih nagrađenih obratila se ravnateljica Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ mr. sc. Lidija Pecko.

Održavanje Svečane sjednice glazbenim izvedbama uveličali su učenici Glazbene škole Požega.