Četvrtak, 23 Ožujak 2023 19:10

Grad Požega među 10 najaktivnijih gradova po objavama informacija

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Nacionalni servis „Lokalna Hrvatska“ koji od 2011. godine prikuplja, analizira i redistribuira vijesti i informacije županija, gradova i općina s interneta u zajedničko nacionalno okruženje kroz vlastiti portalni servis lokalnahrvatska.hr, vlastito PDF izdanje, društvene mreže, stranice Udruge gradova RH i druge kanale za informiranje građana. Za potrebe Udruge gradova analizirala je objavljene vijesti i informacije u 2022. godini koje je kroz projekt objavile jedinice lokalne i regionalne samouprave.

Objave vijesti na portal lokalnahrvatska.hr objavljivale su se s područja 18 županija, dok su vijesti gradova dolazile iz 13 županija diljem Hrvatske, najviše s prostora Splitsko-dalmatinske županije 19%, zatim s područja Zagrebačke županije 15%, te Varaždinske županije 14%. Iz takvog, prilično reprezentativnog broja 24% hrvatskih gradova, proveli su analiza internet objava.

Prema provedenoj analizi gradovi su na godišnjoj razini u prosjeku objavljivali 304,43 vijesti ili 1,22 po radnom danu (250 radnih dana u 2022.) te se u nastavku navode 10 najaktivnijih gradova po pitanju objavljenih informacija gdje se Grad Požega sa 674 objave nalazi odmah iza vodećeg Grada Samobora sa 830 objava. Za 2023. Lokalna Hrvatska najavljuje i specifične analize dostupne svakom sudioniku o njegovim aktivnostima, dok Udruga gradova nastavlja permanentno prenošenje vijesti iz lokalnih sredina uključenih u Lokalnu Hrvatsku, direktno na svojim stranicama.

U ovom projektu do sada je objavljeno više od 3.000 dnevnih Newslettera i više od 2.200 magazinskih PDF izdanja lokalnih vijesti, a samo u protekloj godini preneseno je preko 16 tisuća vijesti i informacija s direktnim poveznicama na internet stranice iz 55 jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

Opširnije na stranicama lokalnahrvatska.hr