Nedjelja, 14 Svibanj 2023 08:20

Za projekte razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda dobili općine i gradovi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Za projekte razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda 9,4 milijuna eura

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u petak 12. svibnja 2023. je objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura.

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.600 eura dok je najveći 35.600 eura. Popis svih odabranih projekata za sufinanciranje u 2023. dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Na ovom natječaju su participirali općine i gradovi Požeško-slavonske županije: - općina Jakšić 12.500 Eura za rekonstrukciju javne rasvjete naselja Cerovac i Granje, - općina Kaptol30.500 eura za sanaciju nerazvrstanih cesta i oborinske odvodnje u Kaptolu, - grad Pakrac 20.800 eura za sanaciju pješačko-biciklističke staze u Bolničkoj ulici u Pakracu, - općina Velika 35.600 eura za dovršetak izgradnje kolno-pješačke površine u Poduzetničkoj zoni u Velikoj, - općina Brestovac 20.800 eura za modernizaciju javne rasvjete u Vilić Selu, Boričevcima i Pavlovcima, - grad Kutjevo 35.600 eura za uređenje objekta javne namjene društveni dom Hrnjevac, - grad Lipik 34.400 eura za nabavu mini bagera, motorne kopačice i robot kosilice za poboljšanje uvjeta obavljanja komunalne djelatnosti, - općina Čaglin 19.500 eura za uređenje nerazvrstane ceste u naselju Nova Ljeskovica, - grad Pleternica 9.200 eura za Centar za komunalne djelatnosti u Pleternici.

Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.  

S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju.
Više informacija o financiranju razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2023. godini dostupno je na internetskoj stranici Ministarstva.