Petak, 19 Svibanj 2023 13:11

Prikazana akcija spašavanja osobe iz smrskanog vozila

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

SVIBANJ – MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

POŽEGA – Vatrogasci obilježavaju mjesec svibanj kao mjesec zaštite od požara, a tim povodom već tradicionalno predstave javnosti svoju opremu i vozila.

Tako su na Trgu sv. Terezije u Požegi, mališanima iz požeških osnovnih škola i vrtića pokazali svoj opremu koju koriste na intervencijama te demonstrirali spašavanje osobe iz automobila, uz asistenciju hitne pomoći. Na ovogodišnjoj vježbi sudjelovale su članice Vatrogasne zajednice Grada Požege, to su Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Emovci.

„Nama je cilj vatrogasni posao približiti građanima i upoznati najmlađe s radom vatrogasaca te ih zainteresirati za taj poziv – bez djece i mladeži nema ni budućnosti nas vatrogasaca. U zadnje vrijeme nam je jako teško doći do mladih vatrogasaca, tako i novih djelatnika u vatrogasnim postrojbama. Sva ta djeca mogu preventivno utjecati na svoje roditelje uz te neke materijale koje ćemo im predstaviti, da se tu i roditelji uključe u kućnoj preventivi kad se radi o manjim požarima.“ – rekao je Dalibor Hrunka, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege i Vatrogasne zajednice Grada Požege.

Uz vozila i svu zaštitnu opremu koju vatrogasci koriste u intervencijama, prikazali su i box barijere koje se koriste prilikom obrane od poplava. Vatrogasna mladež iz Gornji Emovaca prikazala je vježbe koje izvode na natjecanjima. Današnje događanje svojim su dolaskom podržale požeško-slavonska županica Antonija Jozić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.