Srijeda, 30 Kolovoz 2023 08:57

Najavljenih 100 dana zatvaranja pravca Pleternica - Bilice prešlo u godinu dana ali i dalje neizvjestan kraj završetka radova

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PLETERNICA - Održan je koordinacijski sastanak sa svim uključenim stranama na rekonstrukciji prometnice DC525 u naseljima Frkljevci i Kadanovci na kojoj radovi ne napreduju planiranom dinamikom. Pleternička gradonačelnica Šarić zatražila je sastanak kako bi se izvođač očitovao o roku u kojem će se odraditi prvi sloj asfalta i time riješiti više nego ozbiljan problem s kojim su suočeni stanovnici Frkljevaca i Kadanovaca.

- Bili smo primorani sazvati ovaj sastanak kako bismo našli rješenje i konkretne datume kao odgovor našim sugrađanima kojega zaslužuju uslijed situacije na terenu. Stanje nije kakvo treba biti i apeliram da danas dođemo do jasnih zaključaka kako bi se ovaj projekt približio kraju u cilju osiguravanja dostojnih uvjeta života stanovnika Frkljevaca i Kadanovaca – rekla je Šarić.  

Uz predstavnike Grada Pleternice na čelu s gradonačelnicom Marijom Šarić, sastanku su prisustvovali Josip Škorić predsjednik uprave Hrvatskih cesta, rukovoditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Osijek Goran Martinović, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, predstavnici Tekije d.o.o. Požega, predsjednik MO Frkljevci Kadanovci Željko Jagodić i izvođači radova PZC Brod d.o.o. od kojih je zatražen konkretan dinamički plan.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta istaknuo je kako zbog evidentne problematike u izvođenju radova na državnoj cesti D525, odgode nisu prihvatljive bez obzira na sve moguće otegotne okolnosti.

- Želim da danas ovdje ustanovimo jasan terminski plan svih, kada tko ulazi u gradilište i kada se što završava jer nije prihvatljivo da građani trpe uslijed nastale situacije. Tražim od vas da ovaj tjedan završite sve radove na kolniku, da se naprave pripreme za postavljanje reciklaže i bitumeniziranog nosivog sloja i da se početkom rujna pristupi postavljanju navedenih slojeva – rekao je Škorić.

Izvođač radova na rekonstrukciji prometnice na sastanku se očitovao kako su svi radnici i raspoloživi resursi na terenu u cilju pojačanog izvođenja radova na gradilištu. Isto tako, izvođač PZP Brod d.o.o. obvezao se kako će do kraja rujna, uz prethodnu reciklažu, biti postavljen prvi sloj asfalta.

Požeško-slavonska županica naglasila je kako je u ovom trenutku ključna suradnja svih uključenih, uz želju da zaključci s koordinacijskog sastanka budu ubrzo vidljivi i na terenu.

– Niti Grad Pleternica niti Županija nisu investitor, no ne možemo i nećemo biti promatrači jer ovaj projekt direktno utječe na standard naših sugrađana. Zahvaljujem se Hrvatskim cestama na suradnji i vjerujem kako će zaključci s današnjeg sastanka rezultirati ubrzanim izvođenjem radova i rješavanjem problema s kojima se susrećemo zajedno s mještanima ovih sela – rekla je Jozić.

objavljeno na portalu www.pozeska-kronika.hr

Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 12:34

Obavijest o zatvaranju državne ceste DC 525 zbog radova na rekonstrukciji ceste u trajanju od 100 dana