Srijeda, 13 Rujan 2023 09:02

Grad Pleternica je roditeljima olakšao prve dane polaska njihove djece u novu školsku godinu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PLETERNICA - Grad Pleternica je roditeljima olakšao prve dane polaska njihove djece u prvi razred te je osigurao radne bilježnice kako bi se roditelji što manje brinuli oko školskih potrepština, a što više posvetili svojoj djeci. Također, Vlada Republike Hrvatske je osigurala udžbenike, a Grad je zajedno sa Požeško-slavonskom županijom osigurao i dodatne poklone za 82 učenika prvih razreda pleterničke škole, kako matične, tako i područnih škola.

Dobrodošlicu učenicima prvih razreda poželjela je i gradonačelnica Marija Šarić. – Draga djeco, dobrodošli na prvi dan škole. Želim vam puno sreće u ovoj školskoj godini, puno druženja, radosnih trenutaka i obilje naučenog. Nemojte propustiti naučiti sve što vam učiteljice žele pokazati jer što više znanja imate to ćete više moći napraviti i mijenjati ovaj naš svijet. Nemojte propustiti priliku da se upoznate s drugim razredima, da se družite i zabavljate te stvarate nova prijateljstva – izjavila je Šarić.

Osim u matičnoj školi u Pleternici, veselo je bilo i u područnim školama gdje su mnogi mališani po prvi puta našli u školskim klupama, a posebno veselo je bilo u područnoj školi u Gradcu gdje je u prvi razred upisan najveći broj učenika, njih 16. Poseban dan nije bio samo za učenike prvih razreda, već i za svu djecu predškolske dobi koja su se danas po prvi puta našla u vrtiću.

Grad Pleternica konstantno radi na podizanju kvalitete života u Pleternici kroz sufinanciranje rada vrtića, gradski dječji doplatak za svu djecu do 12 godina starosti kao i sufinanciranjem posebnih programa, te kontinuiranu nadogradnju opreme vrtića i prijevoz predškolaraca.