Petak, 30 Kolovoz 2013 10:15

Dodatni radovi odnijeli 2,5 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ZAVRŠETAK NAJSUVREMENIJE GLAZBENE ŠKOLE U HRVATSKOJ OČEKUJE SE TEK U PRVOM POLUGODIŠTU  -

 

OČEKUJE SE POMOĆ MINISTARSTAVA ZA FINANCIRANJE DODATNIH RADOVA I OPREMANJE ŠKOLE

POŽEGA - Nakon 43 godine postojanja Glazbena škola Požega po prvi puta će dobiti svoj vlastiti prostor. Iako je nova zgrada trebala biti gotovo do kraja kolovoza, odnosno do početka nove školske godine, nažalost, profesori i učenici škole morat će se još malo strpjeti. Očekuje se, kako je rekao gradonačelnik Vedran Neferović, da sve bude gotovo još tijekom prvog polugodišta.

IMG 3810- Sami radovi bi prema projektu i troškovniku trebali biti gotovi do 1. rujna, ali pojavilo se nekoliko nepredviđenih stvari kao što je oblaganje stepeništa i rukohvati, neriješena kosina u koncertnoj dvorani te pozornica. Tu je još i pitanje plaćanja dodatnih radova u iznosu od 2,5 milijuna kuna te opreme škole u iznosu od 4 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Neferović.

On vjeruje da će se u narednim danima sve riješiti s nadležnim ministarstvima, Ministarstvom regionalnog razvoja koje je do sada sudjelovalo u financiranju izgradnje škole sa 70 posto, ostalo je platio Grad Požega te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta koje bi trebalo sudjelovati u opremanje škole, a koje je do sada izdvojilo za tu namjenu 900 tisuća kuna.

Najsuvremenija Glazbena škola u Hrvatskoj i prva koja se namjenski gradila stajat će oko 14 milijuna kuna. Novi prostor omogućit će da u njoj pored predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja počne s radom i prvi konzervatorij u našoj državi. – Riječ je o visokoj školi za glazbu, ples i multimedijsku produkciju. Ovakve škole u Europi postoje već 300 godina. Raduje nas što ćemo nakon 43 godine postojanja i pet seljenja te rada u vrlo neuvjetnim prostorima konačno dobiti svoj prostor koji će biti najsuvremenije opremljen. Po prvi puta ćemo imati i svoju koncertnu dvoranu. Sve to omogućit će nam da radimo daleko bolje i kvalitetnije bez improvizacija koje smo do sada bili prisiljeni raditi – kazao je ravnatelj Glazbene škole mr. Veljko Valentin Škorvaga.