Četvrtak, 12 Listopad 2023 08:28

Radovi na Inovacijskom i Coworking centru Panora: - Središte Požege bit će centar razvoja poslovne klime županije

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Požeško-slavonska županica Antonija Jozić obišla je radove na Inovacijskom i coworking centru Panora u Požegi zajedno sa suradnicima, projektantima tvrtke Termo-projekt d.o.o. i predstavnicima izvođača radova, tvrtke Promet građenje d.o.o. Budući coworking centar bit će smješten u bivšoj upravnoj zgradi Podravske banke u Ulici Republike Hrvatske, koju je Požeško-slavonska županija kupila u lipnju 2022. godine, a investicijom koja je u tijeku prenamijenit će se u zgradu gospodarsko-poslovne namjene.

- Na području naše županije imamo uspješne primjere poduzetničkih inkubatora u kojima poduzetnici početnici stasaju, rastu i premošćuju prve krizne godine poslovanja nakon kojih ojačani izlaze na tržište. Takvu ulogu imat će i poslovni prostor coworking centra u Požegi. Koncept je osmišljen da poduzetnicima na raspolaganju bude prostor koji će odgovoriti na njihove potrebe, osigurati im uštedu i samim time omogućiti da sredstva ulože u daljnji razvoj poslovanja -  istaknula je Jozić prilikom obilaska radova.

Osim uredskih prostora, konferencijskih dvorana i prostora za odmor poduzetnika, digitalnih nomada i drugih korisnika, Inovacijski i coworking centar Panora ujedno će biti poslovni prostor dionika koji su ključna karika u pružanju usluga. Navedenim će se poduzetnicima olakšati poslovanje i osigurati ušteda vremena koje je izuzetno važan resurs u današnjim poslovanjima obavijenim intenzivnim promjenama.

- Našim poduzetnicima i obrtnicima želimo pružiti adekvatne uvjete za razvoj u skladu s onima u drugim europskim zemljama. Cilj nam je da zgrada u središtu Požege bude centar razvoja poslovne klime grada, ali i cijele naše županije, nudeći na jednom mjestu infrastrukturno rješenje te savjetodavne usluge Regionalnog koordinatora Požeško-slavonske županije i ostalih savjetodavnih službi  – dodaje Jozić.

Za radove koji su u tijeku Požeško-slavonska županija je osigurala sredstva za sufinanciranje kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ukupnom iznosu 796.336,85 eura.