Petak, 29 Prosinac 2023 15:41

Grad Požega dodijelio nove stipendije za 15 darovitih učenika i 20 studenata

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Grad Požega dugi niz godina stipendira darovite učenike i studente, pa je tako i za školsku i akademsku godinu 2023./2024. ukupno dodijeljeno 35 novih ugovora, od čega je 15 za darovite učenike i 20 za studente, najviše do sada. U proračunu Grada Požege za 2024. godinu osigurana su sredstva u iznosu 151 tisuće eura za ranije dodijeljene i ove godine odobrene, ukupno 89 stipendija za darovite učenike i studente koje stipendira grad Požega..

IMG 8655O svemu je sve nazočne upoznala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Požega, Maja Petrović: - Grad Požega kontinuirano ulaže u svoje najveće bogatstvo – ljude. Dar za svako novorođeno dijete, izgradnja vrtića za povećanje kapaciteta, produženi boravak, organizirano ljetovanje za učenike osnovnih škola u požeškom odmaralištu, planiranje projekta za organizaciju jednosmjenske nastave, ulaganje u sport i rekreaciju djece i mladih samo su neki od načina na koji se nastoji poboljšati kvaliteta života najmlađih sugrađana i njihovih roditelja, Ulaganje u vaše obrazovanje je ulaganje u budućnost jer vi ćete kreirati budućnost našega grada. Nadamo se da ćete se po završetku studija ovdje vratiti, zasnovati obitelj, živjeti, stvarati, a jednoga dana naš grad nadograditi.

Čestitke dobitnicima stipendija uputio je požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić: - Meni je danas osobita čast i zadovoljstvo nakon jednog lijepog događaja, polaganja kamena temeljca za novi dječji vrtić, ovdje biti i na ovom svečanom uručenju stipendija vama koji ste svojim dosadašnjim postignućima u obrazovanju to i zaslužili. Mi vas ne gledamo kao neki trošak za Grad, od vas očekujemo samo jedno – da budete dobri učenici i da budete dobri studenti, a kad jednom završite svoje obrazovanje, da se vratite u Požegu. Da ovdje gdje ulažemo u bolji život na različite načine, pogotovo od najranijeg djetinjstva i dječjih vrtića, pa sve do fakulteta kojeg ćete nadam se uspješno i završiti. Želim vam lijepo i uspješno studiranje, a ova stipendija je samo mala pomoć vašim roditeljima da zajedno s vama do kraja izguraju vaše školovanje.

Čestitke je uputila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, te ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radoslav Fuchs koji je zajedno s gradonačelnikom Glavićem uručio Ugovore o stipendiranju svim učenicima i studentima.