Ponedjeljak, 01 Siječanj 2024 18:17

Rođena prva beba u OŽB Požega - mali ali zapravo veliki Aron Kaurić težak 4.500 gr. novi je Požežanin

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Ako se po jutru dan poznaje, početak Nove godine za Požegu znači dobru prognozu, jer se već oko 14 sati rodila prva beba i to dječak.

IMG 8768- Oboje su dobro, porod je dobro prošao, oboje se oporavljaju od poroda. Beba je bila velika, čak 4.500 gr. i dugačak 56 cm. Ovaj novogodišnji porod nadamo se da je pokazatelj boljih trendova. Trenutno ima dosta trudnica na odjhelu pa se očekuje da ćemo uhvatiti zamah. Protekle godine broj poroda je na nivou 2022. godine - istakao je dr. med. Domagoj Dokozić, specijalist ginekologije i opstetricije.

Obitelj Kaurić iz Požege stanuje u Ulici svetog Roka, otac Davor i majka Sanja Vuzem Kaurić imaju sina od 8 godina. - Aron je malo sačekao, kaže otac inače bi se rodio kao i brat Dorijan, na Badnjak. U obitelji su oboje u radnom odnosu.IMG 8765

 

 

Čestitke obitelji, majki buket cvijeća i novčani dar uručila je požeško-slavonska županica Antonija Jozić: - Danas na Novu godinu rodila se prva beba u Požeško-slavonskoj županiji. To je novi stanovnik grada Požege kojemu želimo sretno i bezbrižno djetinjstvo a majci brz oporavak.

Ćestitke je uputio i požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, uz buket cvijeća za majku i novčani dar za bebu, prvog stanovnika grada Požege u 2024. godini: - Obzirom na podatke posljednih godina i jednu depopulaciju u Požegi, koja je problem u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj, vidimo da je dosta mladih odselilo, što je utjecalo da je natalitet u Požegi i okolici manji.

IMG 8764

 

To je trend u Europi, da sve stare zemlje EU imaju ozbiljnu depopulaciju, što je problem cijelog razvoja društva. Ovo je zato jedan lijepi događaj, voljeli bi da je što češći i da se broj novorođenih poveća. Grad Požega kroz dječje vrtiće, razne mjere za poticanje mladih obitelji da se odluče na dijete, utjecat će na to u pozitivnom smislu.