Četvrtak, 15 Veljača 2024 12:28

Opća županijska bolnica Požega bolnica i Opća bolnica Jajce kreću u pripremu partnerskog projekta

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Na inicijalnom sastanku potaknutom nedavno otvorenim Javnim pozivom za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, iskazana je spremnost na zajedničku pripremu projekta te partnerstvo između požeške bolnice i bolnice u Jajcu.

Ravnatelj Opće bolnice Jajce, dr. Stipan Jezerčić i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, dr.sc. Ivan Vukoja, složili su se kako obje bolnice imaju potrebe te su bespovratna sredstva koja se mogu priskrbiti putem apliciranja na navedeni poziv, svojevrsna pomoć u unapređenju i podizanju standarda zdravstvenih usluga koje pružaju obje ustanove.

Uz ravnatelje, sastanku su prisustvovali i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BIH Ivo Šimunović, požeško-slavonska županica Antonija Jozić te Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja, koji će pružiti tehničku pomoć u pripremi projekta.

- Izražavam duboko zadovoljstvo radi spremnosti na suradnju te se iskreno nadam da će nam nakon evaluacije pristići onakvi rezultati kakve priželjkujemo. S početkom ove godine Opća županijska bolnica prešla je pod ingerenciju države, no bez obzira na to, mi ćemo kao županija i dalje pružati podršku pa tako i u pripremi ovog projekta koji može stvoriti korist, ne samo za naše žitelje, nego i za žitelje nama susjedne države – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

Zadovoljstvo spremnošću na suradnju izrazio je i delegat Šimunović istaknuvši kako Opća bolnica Jajce već ima projektnog iskustva, no kako je Požeško-slavonska županija ranije prošla kroz situaciju korištenja pretpristupnih fondova u kojoj se trenutno nalaze, korisno je učiti na tim primjerima, dodavši kako se nada suradnji i na drugim projektima u budućnosti.

Dodajmo, sredstva za provedbu osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske, a sam cilj programa jest jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini.