Subota, 05 Listopad 2013 11:46

Gradonačelnik Lipičanima poklonio park

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OBILJEŽEN DAN GRADA LIPIKA

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA I OTVORENJE  ANKINOG DVORA -

LIPIK – U sklopu obilježavanja Dana grada Lipika održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su, među ostalim, prisustvovali saborski zastupnici Franjo Lucić i Dražen Đurović, predstavnici prijateljskih gradova Igala iz IMG 6022Mađarske i Jasenova Slovačke, te predstavnica ukrajinskog veleposlanstva. Sve njih prvi je pozdravio predsjednik Vijeća Ivan Molnar koji je posebno istakao kako Vijeće čine predstavnici raznih stranaka koji uvijek ne misle jednako ali su svi proteklih godina ipak radili u interesu Lipika. Gradonačelnik Vinko Kasana je podsjetio na značajne projekte unazad godinu dana među kojima je posebno istakao projekt "Stazama lipicanca i kune" realiziran sa susjedima gradom Pakracem, te kanalizacije u Gaju i Poljani. Dotakao se i stalnih investicija u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju. - I za kraj evo, želim uručiti poklon svima nama Lipičanima – park, koji je od danas ponovo u vlasništvu grada. Nadam se da će on ubrzo zasjati starim sjajem – kazao je na kraju svog IMG 6065govora gradonačelnik Kasana.

U povodu Dana grada uručena su i tradicionalna priznanja koja su ovaj puta dobili Udruga branitelja Lipik 1991. potom Udruga očuvanje narodnih običaja „Lido“ iz Dobrovca, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama "Latica", profesor Darko Žubrinić, Ivan Pušćenik i tvrtka MBM iz Dobrovca.

U nastavku današnje svečanosti u Lipiku otvoren je tzv. Ankin dvor, zgrada koju je Grad Lipik dao u višegodišnji najam Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju kako bi u njoj uredila apartmane za svoje korisnike. Bolnica je u uređenje i opremanje do sada uložila 350 tisuća kuna a radovi se nastavljaju na proljeće. U Ankinom dvoru će biti osam apartmana a dva se već koriste.IMG 6008 Prisutni na svečanoj sjednici Gradskog vijeća obišli su i novouređenu zgradu unutar bolničkog kruga, zvanu Dependence, u kojoj su suvremeno uređene sobe s ukupno 39 kreveta. Trenutno se opremaju i bit će u funkciji za dva mjeseca.