Četvrtak, 19 Siječanj 2012 00:01

Donaciju sanitetske opreme iz Neusa

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE PONOVNO DOBIO  -

POŽEGA – Prošle godine u više navrata Dom zdravlja Požeško-slavonske županije dobio je donaciju sanitetske opreme, sanitetskih vozila i druge opreme zahvaljujući dobroj suradnji s pokrajinom Tirol u Austriji, te zahvaljujući našim građanima koji žive u Njemačkoj. Ovoga puta donacija je došla iz Neusa.

P1173034

- Ova donacija je došla zahvaljujući našem prijatelju Zvonku Papcu koji živi i radi u jednoj velikoj bolnici u Neusu. Oni su se javili s novom donacijom koja se uglavnom sastoji od originalnih bolničkih kreveta i ostale opreme i medicinskog materijala. Kako kreveti nisu potrebni Domu zdravlja jer nemamo ležećih kapaciteta u sustavu namijenili smo ih svima koji imaju potrebe za krevetima na području naše županije. Imamo već listu građana koji su se javili i imaju nekoga bolesnog i nepokretnog u obitelji, roditelje, braću ili sestre i imaju potrebe za takvim krevetom, no nemogu si to nabaviti jer su vrlo skupi. Tim krevetom uvelike će si olakšati boravak i brigu nad tim osobama, a ako im eventualno prestane potreba za takvim krevetom,jer to su uglavnom teški bolesnici od kojih neki i umru,  oni će ga vratiti i moći će se dalje na revers dati nekome potrebitom. Sada u opticaju imamo oko 20 takvih kreveta, a sada ćemo osigurati dodatnih 20 građana koji čekaju na listi  – istakao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije i pozvao sve građane s cijelog područja županije, koji imaju potrebu za bolničkim krevetom da se jave, jer će uskoro doći još jedna donacija. – Mi smatramo da je ovo društveno korisna stvar a koju možemo riješiti uz pomoć naših iseljenika. Ljudi imaju potrebu a danas u teškoj situaciji rijetki si mogu priuštiti nabavku takvog kreveta. Zahvaljujem se i prijevozniku, tvrtki Straga trans koji nam uvijek i donira dio troškova prijevoza ove opreme.

P1173037Odmah nakon istovara po krevet za bolesnog oca svoje supruge došao je Stanko Vukoja iz Kuzmice. – Otac supruge je srčani bolesnik i teško pokretan, pa mu treba takav krevet. Javio sam s kod ravnatelja Puljašića i on mi je rekao da sam u slijedećoj donaciji odmah na redu za krevet. S ovime će nam pomoći, jer kao hrvatski branitelj nisam u mogućnosti kupiti takav krevet, a to će nam sada puno pomoći na čemu se zahvaljujem – rekao je Vukoja nakon preuzimanja bolničkog kreveta i bolničkog ormarića koji se ujedno pretvara i u stol za hranjenje nepokretne osobe u krevetu.