Banner 750x94 oluja

dan pobjede 13 2022

Banner 750x94 cvjetici

Putujuci dnevni boravak 1200x300 01

Breadcrumbs

Subota, 18 Veljača 2012 12:09

Kapaciteti preduvjet razvoju turizma

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
U OPĆINI VELIKA PRIORITET POVEĆANJE SMJEŠTAJNIH KAPACITETA -

VELIKA- Turistička zajednica općine Velika tijekom ove će godine najviše raditi na povećanju smještajnih kapaciteta odnosno registraciji do sada ne registriranih objekata koje imaju pojedina kućanstva ili obiteljska gospodarstva. Kako bi to napravili planirani su i edukativni sastanci s Veličanima koji su zainteresirani za ovaj oblik rada i unapređenje turizma u veličkom kraju.

Uz grad Požegu  u prvih deset mjeseci prošle godine na području Požeško-slavonske županije najviše je noćenja ostvarila upravo Turistička zajednica općine Velika. S registriranjem novih smještajnih kapaciteta Veličani bi imali i mnogo više noćenja.

TURISTIKA_VELIKA2„Na području općine Velika imamo 180 registriranih ležaja i to je među općinama Požeštine i najveći broj. Gosti i izletnici u Velikoj se najduže zadržavaju. Tomu pridonosi ne samo Park prirode Papuk već i naše velike atraktivne priredbe kada smo maksimalno popunjeni pa čak goste šaljemo u druge sredine. Dobra je suradnja s TZ Kutjeva koja i nama šalje goste u vrijeme svojih priredbi kada nije gostima u mogućnosti osigurati smještaj. Dobra je suradnja i s drugim TZ i nadam se da će ona biti nastavljena i u ovoj godini i to još bolje.“-kaže Tomislav Galić, direktor Turističkog ureda općine Velika.

Kako bi se gosti i posjetitelji što duže zadržavali u općini Velika i ove će godine nastojati organizirati što više atraktivnih i zanimljivih turističkih sadržaja. Za svoje aktivnosti turistička zajednica na raspolaganju je lani  imala oko 200 tisuća kuna no ove godine planiraju imati  stotinjak tisuća kuna više.

„ Uz općini Velika koja u znatnom iznosu financira naš rad uspjeli smo s povećanjem broja noćenja doći do 50-ak tisuća kuna od boravišnih pristojbi i članarina. Uz to za projekte na natječajima također uspijevamo dobiti novac od ministarstva turizma i hrvatske turističke zajednice. I u ovoj godini planiramo sudjelovati na tim natječajima te očekujem i više novca  za naš rad“- zaključuje Galić dodajući kako će daljnjem razvoju turizma u veličkom kraju pridonijeti i vinske ceste gdje je uključeno pet registriranih obiteljskih gospodarstava dok mnogi rade na tomu. Tako bi ukupno bilo 15 do 20 subjekata koji bi gostima što dolaze u velički kraj mogli nešto ponuditi. Svjesni da je Park prirode Papuk glavni turistički adut Općine u turističkoj zajednici vjeruju da će zajedničkom suradnjom koja je dobra na području općine doći još više gosti i posjetitelja. (V.Re.)