Banner 750x94 oluja

dan pobjede 13 2022

Banner 750x94 cvjetici

Putujuci dnevni boravak 1200x300 01

Breadcrumbs

Četvrtak, 23 Veljača 2012 22:57

Diplomiralo 240 studenata

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

19. PROMOCIJA DIPLOMANATA POŽEŠKOG VELEUČILIŠTA  -

POŽEGA – Na Veleučilištu u Požegi održana je 19. Promocija diplomanata stručnih studije, a diplomu je primilo 240 studenata, od toga ekonomija 127 studenata, pravo 62, vinogradarstvo, vinarstvo, voćarstvo 28, prehrambena tehnologija 21 i strojarstvo 2 studenta. Diplome im je uručio dekan, prof. dr. sc. Ivan Budić. Ovog trenutka Veleučilište u Požegi pohađa 1.950 studenata na svim stručnim studijima; računovodstvo i trgovina, upravno pravo, vinogradarstvo, vinarstvo i voćarstvo, prehrambena tehnologija te specijalistički studij trgovinskog poslovanja, dok je fazi izrada programa i specijalističkog studija vinogradarstva, vinarstva i voćarstva.

– Svaka promocija, svako postignuće akademske titule predstavlja potvrdu kao smo u kreiranju svoje egzistencije odabrali put stručne i znanstvene spoznaje baštineći je još iz vremena humanizma i renesanse. Taj put uključuje napore odricanja i žrtve ne samo vas studenata već i vaših roditelja i obitelji, a nama profesorima i mentorima omogućuje radost prenošenja znanja – rekao je čestitajući diplomantima dekan Budić.P2245449

- Veleučilište u Požegi osnovano je 1998. godine, dugi niz godina postiže uspjeh, koji je rezultat i djelatnika i studenata, bivše i sadašnjem uprave. Svake godine radimo jednu anketu o tome koliko se naših studenata zapošljava u gospodarstvu, pa tako prošle i ove godine 80% studenata nađe zaposlenje, dijelom u struci koju su završili, a dijelom u strukama koje se dotiču naše struke. Veći dio naših studenata studira i izvanredno jer već rade, išli su se doškolovati i time steći dodatna znanja za poslove kojim se bave – istakao je dekan Budić.

P2245460- Danas na veleučilištu u Požegi studira 1950 studenata na studiju računovodstva i trgovine, upravnog prava, studiju vinogradarstva, vinarstva, voćarstva, studij prehrambene tehnologije i specijalističkom studiju trgovinskog poslovanja. U fazi smo izrade programa i za stručni studij vinogradarstva, vinarstva i voćarstva koji će biti značajan za ovo Veleučilište, a početak studija očekujemo slijedeće godine. Kriteriji su vrlo oštri za dobivanje novih studija no mi imamo za taj studij sve uvjete. Imamo odličnu infrastrukturu za taj studij, imamo opremljene podrume, vlastite vinograde, opremu i mehanizaciju, vinski laboratorij, a u slijedećem razdoblju još ćemo ga dodatno opremiti novim tankovima za vino, dodatnim inox posudama za svakog studenta. Ovdje se koristimo iskustvima poznatih vinogradara od Enjingija, Krauthakera do ostalih – rekao je dekan Budić.