Četvrtak, 03 Srpanj 2014 08:35

Uspjeli urediti i dom nakon poplava

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MJESNI ODBOR DRŠKOVCI USPJEŠNO UREĐUJE SVOJE NASELJE -

DRŠKOVCI – Vrlo aktivan Mjesni odbor u Drškovcima uspješno u suradnji s gradom Požegom uređuje svoje mjesto, a ima i velike planove, posebno što se tiče uređenja prometnica u selu, proširenja groblja i uređenja dječjeg igrališta. Zadovoljni su sa održavanjem svih objekata u selu i zelenih površina.
Posebno je zadovoljan predsjednik MO Željko Begović, što su u vrlo kratko IMG 2068uspjeli urediti mjesni dom koji je stradao u svibanjskim poplavama, kada je u domu bilo i metar vode. – Uspjeli smo uz pomoć donatora, poduzetnika, obrtnika i našim zalaganjem te pomoći grada Požege ponovo urediti dom, postaviti nove pločice, sve obojati, urediti tako da je sada ljepši nego prije. Uveli smo plin i ugradili kombi bojler što je platio grad, a selo je uvelo centralno grijanje. Planiramo i klimatizirati dom za ljetno razdoblje – rekao je Begović, na svečarskom sastanku gdje su pozvani svi koji su pomogli i svi članovi MO, a odazvao se i gradonačelnik Vedran Neferović.

- Tijekom godine upoznat sam sa više detalja gdje nešto treba popraviti i urediti. Ubrzo ćemo početi rješavati izgradnju potpornog zida kod groblja, a pomoći ćemo i kod krčenja prostora za proširenje groblja. Što se tiče nogostupa i radova oko vodotoka morat će se produžiti u slijedećem razdoblju. Nastojat ćemo još nešto postaviti na dječjem igralištu do kraja godine. Za neke veće investicije možemo planirati od slijedeće godine zajedno sa članovima Mjesnog odbora – rekao je gradonačelnik Neferović, a napomenuo da se možda nogostup i sanacije kolnika kao projekt pokuša prijaviti za EU fondove ruralnog razvoja.