Četvrtak, 29 Ožujak 2012 12:21

Nove obveze podigle dug na 6,5 milijuna

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BURNA 26. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA KUTJEVO  -

KORIŠTENJA GRADSKIH PROSTORA PLAĆAT ĆE I POLITIČKE STRANKE

KUTJEVO – Korištenje gradskih prostora plaćat će svi korisnici pa i političke stranke,  za Kinodvoranu 70 kuna po satu, a 50 kuna za vijećnicu, a moći će prostore koristiti samo oni koji donesu dokaz o uplati na gradski račun. Odluka je to gradonačelnika Ivice Nikolića, protiv koje su se pobunili vijećnici HDZ-a s prigovorom da oni nisu dobili na korištenje prostor od gradonačelnika. Demantirala ih je statistika jer od ukupno 14 korisnika, udruga, stranaka, knjižnice, škole, koji su prostore koristili 40 puta, HDZ je prostor koristio čak 16 puta. - Ako itko ima pravo prigovora, HDZ nema prava, a niti osnove za prigovore. „Problem“ je iskrsnuo u trenutku kada je od strane Grada poslana okružnica svim političkim strankama da će prostore ubuduće moći koristiti samo ako podnesu pravovremeno zahtjev za korištenje istih uz obvezu uplate za korištenje. Istakao je gradonačelnik Nikolić.

Veliku diskusiju na sjednici izazvao je i podatak da je utužena i Turistička zajednica grada Kutjeva za neplaćeni račun iz 2004. Godine sa turnira u preponskom jahanju Grand-prix Kutjevo 2004., za iznos od 138 tisuća kuna koji je djelomično plaćen, no na kojemu je novih 120 tisuća kuna kamata. Račun će morati platiti grad Kutjevo.

Gradonačelnik Nikolić je upoznao vijećnike i da su pristigle nove do sada neevidentirane obveze iz prije nekoliko godina, plaćanje semafora, troškovi Razvojne agencije Valis Aurea, obveze za Crveni križ Gradsko društvo Požega, troškovi održanih manifestacija prije 2009. godine, koje su te neevidentirane obveze podigle na 2,15 milijuna kuna. Ukupne obveze grada tako se penju na 6,5 milijuna kuna što je po riječima gradonačelnika veliki teret koji gradski proračun neće moći sam izvršiti, a zaustavljeni su i projekti s kojima bi mogli privući sredstva iz Eu i ostalih fondova za razvoj.

Nakon burne diskusije o saznanjima novih a starih dugova grada Kutjeva predsjednik vijeća Vlado Krauthaker je prekinuo sjednicu optuživši gradonačelnika Nikolića da su se ti dugovi morali evidentirati kod primopredaje od bivšeg gradonačelnika Ante Pavkovića. Nikolić je samo posjetio da primopredaje nije bilo jer se bivši gradonačelnik nije odazvao, za što je i osuđen u sudskom procesu zbog neizvršenja svoje zakonske obveze.